Οικονομία

Κρήτη: Πρωτοβουλία στήριξης των επαγγελματιών

550_334_247040.jpg

Σε λειτουργία τέθηκε από την Πέμπτη (16/06) η δωρεάν γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης που απευθύνεται σε εμπόρους, βιοτέχνες και επαγγελματίες, στα Χανιά.

Η πρωτοβουλία ανήκει στην Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών, Εμπόρων Χανίων, υλοποιείται σε συνεργασία με το Κέντρο Συμβουλευτικής και Θεραπείας και παρουσιάστηκε στο Επιμελητήριο της πόλης.

Πρόκειται για την τηλεφωνική γραμμή (2821111714) που θα λειτουργεί καθημερινά από τις 10:00 έως τις 14:00, εκτός Σαββατοκύριακου και αργιών, και θα στελεχώνεται από τρεις ψυχολόγους και δύο κοινωνικούς λειτουργούς.
 
Απευθύνεται σε όλους τους επαγγελματίες και τις οικογένειές τους και όχι μόνο, όπως αναφέρει το σχετικό τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Όπως τόνισε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της γραμμής ο ψυχολόγος Μανώλης Καργάκης, η γραμμή διέπεται από το αυστηρό πλαίσιο του απορρήτου.

«Ο χρήστης μπορεί να πάρει συμβουλές για οποιοδήποτε θέμα άπτεται της ψυχικής υγείας, να λάβει πληροφορίες και περαιτέρω κατευθυντήριες γραμμές για επόμενες κινήσεις που μπορούν να βοηθήσουν τον ίδιο ή την οικογένειά του», σημείωσε.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Γιάννη Παυλάκη, η συγκεκριμένη πρωτοβουλία ξεκίνησε μετά τη διαπίστωση ότι τα χρόνια της κρίσης παρατηρείται αύξηση του άγχους των επαγγελματιών και των ψυχολογικών προβλημάτων, με πολύ δυσάρεστες, σε κάποιες περιπτώσεις, συνέπειες.
 
«Για την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων, που έχουν να κάνουν με την ψυχολογική υποστήριξη, λειτουργούμε αυτήν τη γραμμή», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Παυλάκης.

Comments

Δημοφιλέστερα


To Top