Πολιτική

Κυβερνησιμότητα με ορίζοντα τη ΔΕΘ

2501370.jpg

Στην εκμετάλλευση των καλοκαιρινών μηνών για την εσωτερική οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας στα πρότυπα ενός ανοιχτού μεταρρυθμιστικού κόμματος και την κατάρτιση ενός πλήρους κυβερνητικού προγράμματος στοχεύει πλέον η ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στο μέτωπο της εσωτερικής αναδιοργάνωσης του κόμματος η ηγεσία το προσεχές διάστημα αναμένεται να εντείνει το «άνοιγμα» του κόμματος για τη δημιουργία ευρείας μεταρρυθμιστικής «ομπρέλας» υπό τη ΝΔ, παρά τις έντονες εσωτερικές αντιδράσεις, όπως τονίζουν συνεργάτες του, «παλαιοκομματικών παραγόντων».

Στόχος είναι όπως διαβεβαιώνουν στενοί συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη η «άνοδος» του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης να συνοδευθεί από ένα επίσημο «μανιφέστο» της ΝΔ για την κυβερνητική της πρόταση. Ωστόσο μέχρι τη ΔΕΘ στη ΝΔ τονίζουν ότι δεν υπάρχει περιθώριο για «ξεκούραση», καθώς ανά τακτά χρονικά διαστήματα ο κ. Μητσοτάκης θα παρουσιάζει ανά θεματικές τις προτάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως έκανε πρόσφατα και στη Σάμο για το προσφυγικό – μεταναστευτικό.

Στο γαλάζιο επιτελείο παράλληλα, διαβλέποντας πολιτικές εξελίξεις από το τέλος του έτους, όταν και ο επώδυνος λογαριασμός της «δήθεν σκληρής διαπραγμάτευσης» θα φτάσει στις τσέπες των πολιτών, στοχεύουν σε μετωπικές συγκρούσεις με την κυβέρνηση σε όλα τα ανοιχτά θέματα, ώστε να επιτείνεται η φθορά του πρωθυπουργικού επιτελείου. «Να μην αφήνουμε να πέφτει τίποτα κάτω» είναι το κεντρικό σύνθημα που έχει δώσει ο κ. Μητσοτάκης σε όλα τα πρωτοκλασάτα στελέχη της ΝΔ.

Σύμφωνα με πληροφορίες το πρόγραμμα που πρόκειται να παρουσιάσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ κινείται στη λογική των προτάσεων που παρουσίασε και στην Άνγκελα Μέρκελ με βασικό άξονα την αλλαγή του μείγματος πολιτικής με ελαφρύνσεις σε συγκεκριμένους τομείς της φορολογίας ώστε να αναπνεύσει η πραγματική οικονομία και να μπουν τα θεμέλια για στροφή σε αναπτυξιακό πρόσημο και παράλληλα βαθιές μεταρρυθμίσεις και περικοπές δαπανών στο Δημόσιο, όπου εκτιμάται ότι ακόμα «υπάρχει λίπος». Το κεντρικό μήνυμα που εκπέμπει η Συγγρού είναι ότι «οι φόροι είναι επιλογή Τσίπρα», την οποία και απορρίπτουν ως διασφάλιση της συνέχισης του υφεσιακού σπιράλ.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top