Ελλάδα

Κυνήγι… τρούφας στο Γκάζι!

ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC

Κυνήγι τρούφας διοργανώνεται την ερχόμενη εβδομάδα στο Γκάζι.

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών σε συνεργασία με την έγκριτη Σχολή Γαστρονομίας και Τουρισμού, συμμετέχουν στη μεγάλη εκδήλωση «Ελλάδα, Γιορτή, Γεύσεις, 2016» που διοργανώνει το περιοδικό Αθηνόραμα στην Τεχνόπολη, στο Γκάζι στις 10, 11 & 12 Ιουνίου.

Πρόκειται για μια εκδήλωση που έχει κύριο στόχο την ανάδειξη ελληνικών προϊόντων διατροφής υψηλής ποιότητας που συνδυάζεται με πολλές εκδηλώσεις, αφού είναι σαφές ότι η γευστική πραγματικότητα της χώρας μας, συνδέεται άρρηκτα με τον πολιτισμό.

Η συμμετοχή του Μουσείου πραγματοποιείται μέσω της συνεργασίας που έχει αναπτύξει με την πολύ γνωστή και βραβευμένη σχολή μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής Etoile, η οποία έχει επιλέξει το Μουσείο για την ανάπτυξη σειράς δραστηριοτήτων που έχουν σχέση με τα μανιτάρια, τις τρούφες και τις χρήσεις τους στην ελληνική κουζίνα αφού πέραν της εκπαίδευσης,  σκοπός της σχολής είναι η προώθηση του γαστρονομικού μας πολιτισμού και η ανάδειξη των εκλεκτών προϊόντων της ελληνικής γης.

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της εκδήλωσης, θα πραγματοποιηθεί στο Περίπτερο της Etoile, την Παρασκευή 10 Ιουνίου, στις 20:00 μμ μεταφορά του… γευστικού μέρους του κυνηγιού τρούφας που διοργανώνει το Μουσείο, στην περιοχή των Μετεώρων. Ο γνωστός τρουφοκυνηγός και Chef  Χρήστος Πλεσιώτης, στο εντυπωσιακό γιγαντιαίο τηγάνι του, θα μαγειρέψει μια τρουφομακαρονάδα, που ξεχειλίζει από γεύση και αρώματα του δάσους που «απλώνεται» στην σκιά των Μετεώρων. Εμπειρία μοναδική πασπαλισμένη με το μυστήριο του θαυμαστού μικρόκοσμου των «υπόγειων μανιταριών» και της μεγάλης «κυρίας» των ελληνικών βουνών, της τρούφας. 

Πρόκειται για ένα μοναδικό σόου που σκοπό έχει όχι μόνο να εντυπωσιάσει αλλά να αναδείξει μια μοναδική δράση της περιοχής που θα μπορούσε να αποτελέσει την «αιχμή του δόρατος» για την ανάπτυξη του γαστρονομικού τουρισμού της ευρύτερης περιοχής των Μετεώρων.

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!

Aποστολή

Ακολουθήστε μας στα

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top