Ελλάδα

Κύπρος: Αντιμετωπίστηκαν οι αναζωπυρώσεις, ελπίζουν να περιορίσουν την πυρκαγιά

ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=ZmlsZX

Αισιόδοξα τα μηνύματα από το μέτωπο της Πυρκαγιάς στην Σολέα αφού αντιμετωπίστηκαν επιτυχώς αναζωπυρώσεις σε διάφορα μέτωπα. Αν και υπάρχει αισιοδοξία για πλήρη κατάσβεση της φωτιάς, η κατάσταση είναι τέτοια που δεν επιτρέπει κανένα εφησυχασμό. 

Ο Κύπριος υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου δήλωσε πάντως ότι ομάδα που διαχειρίζεται την πυρκαγιά υπολογίζει ότι αν δεν υπάρξουν οποιεσδήποτε απρόβλεπτες αναζωπυρώσεις, μέχρι τις 4μμ η πυρκαγιά μπορεί να είναι υπό έλεγχο.

Αντιμετωπίστηκαν επιτυχώς αναζωπυρώσεις στο μέτωπο Αγίου Θεοδώρου και Ασίνου και καταβάλλεται προσπάθεια ελέγχου αναζωπύρωσης στο Κούρδαλι, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος σχετικά με την πυρκαγιά στην Ευρύχου.

Αναφέρεται επίσης ότι οι προσπάθεια ελέγχου του μετώπου που απειλεί τις κοινότητες Καννάβια και Αγία Ειρήνη, συνεχίζονται.
Δεν συμμετέχουν τουρκικά μέσα στην κατάσβεση Η Τουρκία δεν αποδέχεται τον όρο της Κυπριακής Δημοκρατίας όπως τυχόν βοήθεια της τεθεί υπό τον συντονισμό των αρμόδιων αρχών μαζί με τη συνδρομή των υπόλοιπων χωρών που συμμετέχουν στην προσπάθεια.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εφημερίδας «Kibris», ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε πως η Άγκυρα θέλει να αποστείλει πτητικά μέσα πυρόσβεσης στην Κύπρο, όμως δεν μπορεί να αποδεχθεί τους όρους που θέτει η ελληνοκυπριακή πλευρά. Κάλεσε επίσης την ελληνοκυπριακή πλευρά «να μην καταχράται» ένα ανθρωπιστικό θέμα, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Τουρκοκύπριο «υπουργό εξωτερικών» Ταχσίν Ερτουγρούλογλου στην Άγκυρα.
Σε δικές του δηλώσεις ο Τούρκος αναπληρωτής πρωθυπουργός έκανε λόγο για αδιαφορία της ελληνοκυπριακής  πλευράς, κάνοντας λόγο για «αχρείαστες συζητήσεις» για το αν το νερό που θα χρησιμοποιηθεί θα έρχεται από τον νότο ή τον βορρά
Οι Ρώσοι δεν απάντησαν αν μπορούν να βοηθήσουν για την κατάσβεση… Ουδεμία ανταπόκριση υπήρξε μέχρι στιγμής από την Ρωσία στο αίτημα της Κύπρου για αποστολή βοήθειας για την κατάσβεση των πυρκαγιών. Το αίτημα υποβλήθηκε προ δύο ημερών, ωστόσο μέχρι αυτή την ώρα, δεν υπήρξε απάντηση.

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!

Aποστολή

Ακολουθήστε μας στα

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top