Ελλάδα

Κύπρος: Ο βουλευτής, η τηλεπαρουσιάστρια και το Facebook

ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC

Ένα «άδοξο» τέλος μια ερωτικής σχέσης, έχει δημιουργήσει στη Κύπρο πολιτικο-νομικό- αστυνομικό θέμα, με παρεμβάσεις του Γενικού Εισαγγελέα, του Αρχηγού Αστυνομίας και του εκπροσώπου τύπου,  βουλευτή ως τις 22 Μαΐου, του κυβερνώντος κόμματος του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ).

Αφορμή υπήρξε μια καταγγελία που έγινε το 2012 από πρώην τηλεπαρουσιάστρια και νυν καθηγήτρια, η οποία κατέθεσε στην Αστυνομία ότι άγνωστος δημιούργησε στο facebook δύο πλαστούς λογαριασμούς με το όνομα και τη φωτογραφία της.

Η υπόθεση εξεταζόταν από το 2012 έως και τον Μάρτιο του 2015 που ο φάκελος της υπόθεσης διαβιβάστηκε από την αστυνομία στον τότε Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα Ρίκκο Ερωτοκρίτου, ο οποίος έχει παυτεί από τη θέση του και σήμερα δικάζεται από ποινικό δικαστήριο για άλλη υπόθεση. Ο φάκελος της υπόθεσης ωστόσο είχε χαθεί αλλά χθες βρέθηκε παρατημένος σε κάποιο σημείο εντός της Γενικής Εισαγγελίας στη Λευκωσία.

Η αστυνομική έρευνα κατέληγε στο ότι οι δύο ψεύτικοι λογαριασμοί είχαν φτιαχτεί από άτομο που χρησιμοποίησε την IP Adress (ηλεκτρονική διεύθυνση) του εκπροσώπου τύπου του ΔΗΣΥ Πρόδρομου Προδρόμου.

Βρέθηκαν ακόμα δύο ηλεκτρονικές διευθύνσεις που δεν ταυτοποιήθηκαν με συγκεκριμένο άτομο.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο κ. Προδρόμου διατηρούσε στο παρελθόν σχέση με την τηλεπαρουσιάστρια και συγκατοικούσαν. Όταν επήλθε ο χωρισμός άρχισαν και τα προβλήματα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα δύο ψεύτικα προφίλ δεν είχαν κάτι το επιλήψιμο. Ήταν απλώς φωτογραφίες από κοινωνικές παρουσίες.

Ωστόσο λόγω του IP address θεωρήθηκε ύποπτος ο κ. Προδρόμου ο οποίος στις εκλογές του Μαΐου δεν επανεξελέγη. Η γυναίκα που είχε κάνει την καταγγελία απέσυρε το παράπονο της καθώς έχουν περάσει 4 χρόνια από το συμβάν αλλά αυτό δεν υποχρεώνει την Γενική Εισαγγελία να τερματίσει τη ποινική διαδικασία.

Λόγω του δημόσιου χαρακτήρα της υπόθεσης υπήρξαν ανακοινώσεις από τον γενικό Εισαγγελέα και τον Αρχηγό Αστυνομίας αλλά και από τον πρώην Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα ο οποίος ξεκαθάρισε πως ο ίδιος δεν εξαφάνισε κανένα φάκελο για να καλύψει τον βουλευτή (τότε) του ΔΗΣΥ. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι και ο πρώην Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας υπήρξε βουλευτής του ΔΗΣΥ.

Μετά την ανεύρεση του φακέλου η υπόθεση θα μελετηθεί και θα αποφασιστεί αν συντρέχουν λόγοι ποινικής δίωξης του εκπροσώπου τύπου του ΔΗΣΥ, ο οποίος δήλωσε πως έχει πολλά να πει αλλά δεν θα το κάνει στο παρόν στάδιο, λόγω της διαδικασίας που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!

Aποστολή

Ακολουθήστε μας στα

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top