Πολιτική

ΛΑΕ: Τα μνημόνια προκαλούν ανεργία και φτώχεια

550_334_486714.jpg

«Ενώ η κυβέρνηση υπόσχεται “παραδείσους” στον λαό που λεηλατείται με τα σκληρά μνημονιακά μέτρα και ανάπτυξη που ….έρχεται, η Ελληνική πραγματικότητα την διαψεύδει.Χθες προστέθηκαν άλλοι 1000 εργαζόμενοι στη λίστα των ανέργων μετά το λουκέτο στις εταιρείες ATHENS LEDRA και PYRSOS SECURITY».

Αυτό αναφέρει αρχικά, σε σχετική της δήλωση, η Δέσποινα Σπανού, υπεύθυνη του τμήματος Εργατικής Πολιτικής της Λαϊκής Ενότητας, για να προσθέσει:

«Το Υπουργείο Εργασίας, το μόνο που κάνει προσπαθώντας να εξαπατήσει τους εργαζόμενους είναι να παραπέμπει τα θέματα ως Πόντιος Πιλάτος στα δικαστήρια και σε εισαγγελείς ενώ παράλληλα προετοιμάζει νέα μέτρα για τα εργασιακά με απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων και περιορισμό των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων».

Σύμφωνα με τη ΛΑΕ, «η κυβέρνηση και γενικότερα το μνημονιακό τόξο με τα μνημόνια που ψηφίζουν προκαλούν κλείσιμο επιχειρήσεων,κατάργηση δικαιωμάτων, ανεργία και φτώχεια».

«Η μόνη λύση είναι η ανατροπή τους και η χάραξη μιας νέας πορείας για τον τόπο μας, που θα εξασφαλίσει κοινωνική δικαιοσύνη, ευημερία και δημοκρατία», καταλήγει η ίδια ανακοίνωση.

Το υπ. Εργασίας για τα λουκέτα στο ξενοδοχείο Athens Ledra και την εταιρία ΠΥΡΣΟΣ Security

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top