Πολιτική

Λαφαζάνης: Ένα ξενόδουλο μνημονιακό σκηνικό πνίγει τη χώρα σε παρακμή

550_334_192708.jpg

Μετά τις πετυχημένες συγκεντρώσεις στη Χαλκίδα και το Ηράκλειο Κρήτης, σύμφωνα με ανακοίνωση της Λαϊκής Ενότητας, πραγματοποιήθηκε ιδιαίτερα εντυπωσιακή συγκέντρωση της ΛΑΕ, την Παρασκευή (10/6) το βράδυ, με ομιλητή τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, στην κατάμεστη και με όρθιους αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Μεσολογγίου.

Ο επικεφαλής του κόμματος αφού πέρασε το πρωί από τη Ναύπακτο και έδωσε συνέντευξη στην πόλη, έφθασε το μεσημέρι στο Μεσολόγγι.

Μαζί με τα τοπικά στελέχη της παράταξης πραγματοποίησαν το μεσημέρι αλλά και το απόγευμα μεγάλη περιοδεία στην πόλη του Μεσολογγίου και ιδιαίτερα στα μαγαζιά της πόλης, συζητώντας με κόσμο για τις θέσεις και της προτάσεις της ΛΑ.Ε.

Ο πρόεδρος του σχήματος και τα τοπικά στελέχη του κόμματος συναντήθηκαν με τη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου και εξέφρασαν την πλήρη υποστήριξη τους στην επαναφορά όλων των εργατικών κατακτήσεων ως θεμελιώδη προγραμματική κατεύθυνση της ΛΑ.Ε.

Κατά την ομιλία του στο Εργατικό Κέντρο ο πρώην υπουργός τόνισε τα εξής:

«Ένα απολύτως ξενόδουλο μνημονιακό σκηνικό, που μόνο σε αποικία θα μπορούσε να επικρατεί, πνίγει τη χώρα στην παρακμή, το ξεπούλημα, το ψέμα, την ηθική σήψη, την διάλυση και την κοινωνική λεηλασία.

Αποτελεί όνειδος για τη χώρα να συγχαίρει ο Λευκός Οίκος, χωρίς καμιά εγχώρια διαμαρτυρία, τον Αλέξη Τσίπρα γιατί ξεφορτώθηκε τους ”ακραίους από την κυβέρνηση του, ο πρωθυπουργός της Γαλλίας να δηλώνει ότι ζηλεύει τον πρωθυπουργό για το ξεδιάντροπο πραξικόπημα των 7.500 σελίδων σκληρών μέτρων, χωρίς να ανοίξει μύτη και την ίδια ώρα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κατοικοεδρεύει στην Λέσχη Bilderberg, προκειμένου να τύχει υποστήριξης από τα παγκόσμια αντιδραστικά κέντρα για την αναρρίχηση στην πρωθυπουργία».

«Δεν θα ζηλεύει για πολύ ο κ. Βάλς τον Αλέξη Τσίπρα», τόνισε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, «ούτε οι Αμερικανοί θα επιχαίρουν για πολύ για τους ”ακραίους” που διώχτηκαν από την κυβέρνηση. Ο λόγος είναι απλός: γρήγορα ο ελληνικός λαός θα ξεφορτωθεί και τον Τσίπρα και τους άλλους μνημονιακούς και θα επιβάλλει μια νέα αντιμνημονιακή πορεία στη χώρα».

Στη συνέχεια τόνισε ότι «κυβέρνηση και μνημονιακή αντιπολίτευση κρατάει σφικτά η μια την άλλη σε ένα κακόγουστο παιχνίδι αλληλοστήριξης με θύμα τη χώρα και τον ελληνικό λαό. Αν η κυβέρνηση διατηρείται ακόμα στην εξουσία, παρά τη θύελλα των αντιλαϊκών μέτρων και το ξεπούλημα της χώρας, αυτό οφείλεται, σε σημαντικό βαθμό, στο ότι δεν υπάρχει απέναντι της στη Βουλή πολιτική και κινηματική αντιπολίτευση.

Αντίθετα, κυρίως ο Κ. Μητσοτάκης, η Φ. Γεννηματά, ο Στ. Θεοδωράκης και ο Β. Λεβέντης, δίνουν τα καλύτερα άλλοθι στην κυβέρνηση και αποτελούν τα καλύτερα στηρίγματα και δεκανίκια της, αφού για όλους αυτούς τα μνημόνια και η πιο τυφλή εφαρμογή τους, μαζί με την απόλυτη πειθάρχηση στους πιστωτές, συνιστούν ευαγγέλιο για τη χώρα».

Ο κ. Λαφαζάνης, σχολιάζοντας το γεγονός «ότι πολλά στελέχη της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνουν ότι πουλιέται φθηνά το Ελληνικό, τόνισε ότι το γεγονός αυτό έρχεται να τεκμηριώσει πλήρως το παράνομο της πώλησης και την ανάγκη ποινικής δίωξης για απιστία όσων την πραγματοποιούν, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το Ελληνικό θα έπρεπε να πωληθεί με μεγαλύτερο τίμημα. Η πώληση του είναι έτσι κι αλλιώς εγκληματική».

Σήμερα, τόνισε ο κ. Λαφαζάνης «χρειάζεται μια μεγάλη δημοκρατική ανατροπή στον τόπο, με μια μεγάλη εργατική λαϊκή εξέγερση, οι οποίες θα πρέπει να έχουν στην προμετωπίδα τους τρεις μεγάλες αλληλένδετες προγραμματικές προτεραιότητες: την έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη για τη συγκρότηση εθνικού νομίσματος και τη σύγκρουση με τη νεοφιλελεύθερη ΕΕ, τη διαγραφή του δημόσιου χρέους και μια ευρεία ”σεισάχθεια” στο ιδιωτικό χρέος και τέλος την άμεση εθνικοποίηση – κοινωνικοποίηση των τραπεζών, μαζί με την πλήρη διερεύνηση του μέγα – σκανδάλου των ανακεφαλαιοποιήσεων των τραπεζών και ειδικά της τρίτης ανακεφαλαιοποίησης. Η ΛΑ.Ε υποστηρίζει τη συγκρότηση ενός μεγάλου πολιτικού κοινωνικού μετώπου όλων των ριζοσπαστικών αντιμνημονιακών δυνάμεων με ελάχιστη προγραμματική αφετηρία τις παραπάνω ανατρεπτικές επιλογές, για τη διέξοδο από την κρίση και την ανασυγκρότηση του τόπου».

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top