Πολιτική

Λαφαζάνης: Η κυβέρνηση συνεχίζει εγκληματική πολιτική στο ΕΚΑΒ που στοιχίζει ανθρώπινες ζωές

lafazanis-735x459.jpg

Τους εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ επισκέφτηκε σήμερα ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης, μαζί με αντιπροσωπεία του κόμματος, προκειμένου να ενημερωθεί και να δει από κοντά μεγάλο μέρος των προβλημάτων τους

Ο κ. Λαφαζάνης, ο οποίος σύμφωνα και με την ανακοίνωση του σωματείου είναι ο πρώτος πολιτικός αρχηγός που ανταποκρίνεται στο αίτημα του σωματείου, συζήτησε με το Προεδρείο του Σωματείου και με τους εργαζόμενους και έκανε περιοδεία σε όλους τους χώρους εργασίας στην κεντρική υπηρεσία. Είδε από κοντά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και ενημερώθηκε και για τα σοβαρότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΕΚΑΒ, όπως ο παλαιός στόλος ασθενοφόρων, η έλλειψη προσωπικού και η υποχρηματοδότηση που δυσκολεύει την ομαλή λειτουργία του Οργανισμού καθώς και τις δύσκολες συνθήκες που επιχειρούν τα πληρώματα ασθενοφόρων κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

«Καταγγέλλω την κυβέρνηση για το γεγονός ότι συνεχίζει μια εγκληματική μνημονιακή πολιτική υποχρηματοδότησης του ΕΚΑΒ, μεγάλης έλλειψης και εγκατάλειψης του στόλου των ασθενοφόρων του και μεγάλων κενών σε θέσεις προσωπικού. Αυτή η εγκληματική πολιτική πληρώνεται βαρύτατα από την κοινωνία και στοιχίζει ανθρώπινες ζωές. Αυτήν την ώρα χρειάζονται άμεσα και δραστικά μέτρα για τη στήριξη και αναβάθμιση του ΕΚΑΒ σε όλους τους παραπάνω τομείς» είπε μετά την περιοδεία.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, επικεφαλής κλιμακίου στελεχών της ΛΑ.Ε. που ήταν παρόντες, εξέφρασε «την αλληλεγγύη του στο δύσκολο έργο που επιτελούν οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ και δεσμεύτηκε ότι η ΛΑ.Ε. θα αναδείξει τα προβλήματα του προς κάθε κατεύθυνση, θα στηρίξει το ΕΚΑΒ με σθένος ώστε να διατηρήσει τον Δημόσιο χαρακτήρα του, για να συνεχίσει να είναι ο πυλώνας  του Εθνικού Συστήματος Υγείας στον χώρο της επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας και ότι θα αντιταχθεί σε κάθε σχέδιο για την ιδιωτικοποίηση τμημάτων του προς όφελος ιδιωτικών εταιρειών και σε βάρος της δωρεάν δημόσιας υγείας και των πολιτών».

Comments

Δημοφιλέστερα


To Top