Οικονομία

Λαγκάρντ: Ποια ελάφρυνση του χρέους;

550_334_497883.jpg

Του Θάνου Αθανασίου

Σε νέα ανάλυση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους που θα διεξαχθεί πριν το τέλος του έτους παρέπεμψε τις αποφάσεις για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα η επικεφαλής του Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, το Ταμείο θα εξετάσει από κοινού με τους εταίρους τα μακροοικονομικά στοιχεία της εκτέλεσης του ελληνικού προγράμματος και στη συνέχεια τα στοιχεία της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, πριν πάρει οποιαδήποτε απόφαση.

Ερωτηθείσα – καθώς δεν ήταν παρούσα στην προηγούμενη συνεδρίαση του Eurogroup – να σχολιάσει την συμφωνία με την Ελλάδα για την ελάφρυνση του χρέους, η Κριστίν Λαγκάρντ απάντησε: «Ποια ελάφρυνση του χρέους;», σπεύδοντας να διευκρινίσει «αυτό αποτελεί κομμάτι της απάντησής μου».

Σε δική του παρέμβαση, ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισενμπλουμ έσπευσε να διευκρινίσει ότι όλα όσα μόλις είχε αναφέρει η επικεφαλής του ΔΝΤ αποτελούν κομμάτι των συμφωνηθέντων μεταξύ των εταίρων και του ΔΝΤ κατά το Eurogroup της 24ης Μαϊου.

Ο πρόεδρος διευκρίνισε ακόμη ότι στο ανακοινωθέν της συνεδρίασης περιλαμβάνονται τα συγκεκριμένα σημεία σχετικά με τις επεμβάσεις που θα γίνουν στο ελληνικό χρέος (debt related operations) και πως το χρονοδιάγραμμα του Ταμείου δεν είναι άγνωστο στο Eurogroup.

Νέα μέτρα στα εργασιακά ζητά το ΔΝΤ

Comments

Δημοφιλέστερα


To Top