Διεθνή

Λαοθάλασσα στο Καράτσι για την κηδεία δημοφιλούς τραγουδιστή

AmjadSabri1.jpg

Χιλιάδες Πακιστανοί κατέκλυσαν σήμερα τους δρόμους του Καράτσι για να παραστούν στην κηδεία ενός διάσημου, ιδιαίτερα αγαπητού τραγουδιστή σούφι ο οποίος δολοφονήθηκε την Τετάρτη από ένα παρακλάδι των Ταλιμπάν του Πακιστάν.

Ο Άμτζαντ Σάμπρι, 45 ετών, ήταν ένας από τους δημοφιλέστερους τραγουδιστές της «καουαλί», της λατρευτικής μουσικής των σούφι που έχει ιστορία 700 ετών. Δολοφονήθηκε από δύο αγνώστους που επέβαιναν σε μηχανάκι και τον πυροβολήσαν ενώ κατευθυνόταν με το αυτοκίνητό του σε ένα τηλεοπτικό στούντιο για να δώσει μια συναυλία στο πλαίσιο μιας ειδικής εκπομπής, αφιερωμένης στο Ραμαζάνι. Ένας συγγενής του, ο Σαλίμ Σάμπρι, τραυματίστηκε σοβαρά.

AmjadSabri2.jpg

Η αστυνομία χαρακτήρισε αμέσως «τρομοκρατική ενέργεια» τη δολοφονία και λίγες ώρες αργότερα ένας άνδρας που δήλωσε ότι ανήκει σε ένα παρακλάδι των Ταλιμπάν του Πακιστάν ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση.

AmjadSabri3.jpg

Σήμερα, μέσα σε κλίμα συγκίνησης, άνδρες και γυναίκες, σουνίτες και σιίτες, συγκεντρώθηκαν σε μια μεγάλη λεωφόρο του Καράτσι για να τιμήσουν τον Άμτζαντ Σάμπρι, τη μουσική του, τη γενναιοδωρία του και τη μετριοφροσύνη του. Η λαοθάλασσα περικύκλωσε το ασθενοφόρο που μετέφερε τη σορό του, εμποδίζοντας το όχημα να προχωρήσει. Πολλοί κρατούσαν μαύρες σημαίες, σε ένδειξη πένθους ενώ καταστήματα και επιχειρήσεις στις συνοικίες Λιακαταμπάντ και Ναζιμαμπάντ παρέμειναν κλειστά.

AmjadSabri4.jpg

Τα τηλεοπτικά κανάλια μετέδιδαν απευθείας τη νεκρική πομπή.

AmjadSabri5.jpg

Μέσα στο πλήθος, ένας 36χρονος, που έχει μείνει ανάπηρος αφού ασθένησε από πολιομυελίτιδα, είπε ότι περπάτησε 12 χιλιόμετρα με τις πατερίτσες του για να πάει στην κηδεία. «Ο Θεός με έφερε εδώ για την κηδεία αυτού του μεγάλου άνδρα», είπε. Μια 50χρονη γυναίκα, η Σαχίν Ικμπάλ, είπε ότι του είχε ζητήσει ελεημοσύνη λίγες ημέρες νωρίτερα. «Μου έδωσε φαγητό και λίγα χρήματα. Υποσχέθηκε ότι θα μου έβρισκε σπίτι», είπε κλαίγοντας η γυναίκα.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top