Ελλάδα

Λάρισα: Πατέρας και γιος ήταν αρχαιοκάπηλοι και λαθρέμποροι καπνού

ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC

Το οργανωμένο και ιδιαίτερα αποδοτικό λαθρεμπόριο καπνού και τσιγάρων που έκαναν πατέρας και γιος στη Λάρισα, δεν ήταν το μόνο τους αδίκημα. Μετά τη σύλληψή τους και τις έρευνες που ακολούθησαν, αποδείχθηκε ότι ήταν και… αρχαιοκάπηλοι και θα έβγαζαν στο σφυρί πλήθος αντικείμενα που βρέθηκαν στα χέρια τους με άγνωστο τρόπο.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας είχαν στοχοποιήσει για το λαθρεμπόριο τον 62χρονο πατέρα και είχαν γίνει «σκιά» του, ακολουθώντας διακριτικά κάθε κίνησή του. Μόλις τον είδαν  να μπαίνει στο καφενείο μιας 60χρονης και να της παραδίδει 52 πακέτα αφορολόγητων τσιγάρων για να τα διαθέσει στους πελάτες της, τους συνέλαβαν και έκαναν έρευνα στο όχημα του προμηθευτή, όπου ανακάλυψαν 111 λαθραία πακέτα τσιγάρων διαφόρων εταιρειών και 24 συσκευασίες αφορολόγητου κατεργασμένου καπνού συνολικού βάρους ενός κιλού και 200 γραμμαρίων.

Το Ι.Χ. αυτοκίνητο κατασχέθηκε και οι αστυνομικοί έκαναν έρευνα στο σπίτι του 62χρονου, κοντά στο οποίο συνέλαβαν και τον 28χρονο γιο του. Εκεί, βρήκαν άλλα  12.773 πακέτα λαθραία πακέτα τσιγάρων και 875 συσκευασίες λαθραίου κατεργασμένου καπνού συνολικού βάρους 43 κιλών και 750 γραμμαρίων! Μάλιστα, κατέσχεσαν 10.470 ευρώ που προέρχονταν από το λαθρεμπόριο και κάνουν φύλλο και φτερό ένα τετράδιο, ένα μπλοκ, ένα σημειωματάριο, ένα ημερολόγιο και ιδιόχειρες σημειώσεις που βρήκαν, στα οποία αναγράφονταν οι ποσότητες του λαθραίου εμπορεύματος που διακινούσαν και τα χρηματικά ποσά που εισέπρατταν.

Αυτό που δεν περίμεναν να βρουν οι άνδρες της Ασφάλειας, αλλά ανοίγει νέους δρόμους στην προανάκριση, ήταν 21 αρχαία πήλινα αντικείμενα της πρώιμης Ελληνιστικής και Ρωμαϊκής περιόδου μεταξύ των οποίων δακρυδόχοι, κύπελλα και κανθαροειδή αγγεία! Όλα παραδόθηκαν στην αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων για να εκτιμηθεί η αξία τους και να προσδιοριστεί ο χώρος από τον οποίο προέρχονται.

Πατέρας και γιος παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας και τους ασκήθηκε δίωξη για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα και της νομοθεσίας περί προστασίας των αρχαιοτήτων, ενώ η πρώτη κατηγορία βαρύνει και την 60χρονη. Τα λαθραία τσιγάρα και ο καπνός εστάλησαν στο Τελωνείο Λάρισας, που υπολόγισε τους  διαφυγόντες φόρους και δασμούς σε 56.000 ευρώ!

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!

Aποστολή

Ακολουθήστε μας στα

Comments

Δημοφιλέστερα


To Top