Πολιτική

Λεβέντης: Απειλή για την Ελλάδα το ενδεχόμενο Brexit

leventis1-735x459.jpg

Την ελπίδα ο βρετανικός λαός να ψηφίσει υπέρ της παραμονής της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, εξέφρασε σήμερα από τα Χανιά ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης.

Ο κ. Λεβέντης τάχθηκε κατά του BREXIT , υποστηρίζοντας ότι κακώς έγινε το δημοψήφισμα. « Ήταν λάθος του Κάμερον. Το έκανε για να ανακόψει τα ποσοστά του Φάραντ, αλλά θέτει σε κίνδυνο το μέλλον της Αγγλίας και της Ευρώπης. Ελπίζω, ο βρετανικός λαός να αποφασίσει την παραμονή. Γιατί εάν δεν αποφασιστεί η παραμονή, κινδυνεύει και η Ελλάδα. Το θέμα της Ελλάδας θα υποβαθμιστεί και θα πρωτεύει, πλέον, για τους ξένους πώς θα αντιμετωπίσουν ανώδυνα την έξοδο της Αγγλίας», τόνισε.

Μία ημέρα πριν την προγραμματισμένη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, για το θέμα του εκλογικού νόμου και του Συντάγματος, ο κ. Λεβέντης επανέλαβε ότι το κόμμα του τάσσεται υπέρ της καθιέρωσης της απλής αναλογικής και δέχεται να παραμείνει το πλαφόν του 3% για την είσοδο των κομμάτων στη Βουλή. «Η απλή αναλογική να είναι πλήρης και το μπόνους να είναι μηδέν. Αν ο κύριος πρωθυπουργός θέλει την ψήφο της Ένωσης Κεντρώων, πρέπει να δεχτεί όχι τις δικές μου θέσεις, αλλά των ηγετών της παράταξής του», ανέφερε.

Παράλληλα, σημείωσε: «Εμείς, σαν Ένωση Κεντρώων, θέλουμε να γυρίσει η σελίδα των αυτοδύναμων κυβερνήσεων και να πάμε στην κουλτούρα των συνασπισμών κομμάτων», υποστηρίζοντας ότι αυτό συμβαίνει σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Υπογράμμισε, δε, ότι πάνω από όλα προέχει το καλό της χώρας και εξήγησε ότι η θέση του υπέρ της δημιουργίας οικουμενικής κυβέρνησης έχει κατατεθεί για να πεισθούν οι ξένοι ότι στη χώρα επικρατεί συναίνεση. «Η αγωνία μου με κάνει να ζητάω οικουμενική, δεν έχω καμία ανάγκη να συμμετάσχω πουθενά, και να δείτε ότι εκεί θα πάμε», είπε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας την ανάγκη η χώρα να αποκτήσει εικόνα πολιτικής σταθερότητας που θα ενισχύσει τις επενδύσεις και τη δίκαιη ανάπτυξη.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του στα Χάνια, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων είχε επαφές με τον αντιπεριφερειάρχη, Απόστολο Βουλγαράκη και τον δήμαρχο Χανίων, Τάσο Βάμβουκα.

 

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top