Πολιτική

Λεβέντης: Οι ΗΠΑ «βλέπουν» εκλογές τον Γενάρη του 2017

leventis-voulgarakis-1-735x459.jpg

Λίγες ώρες πριν την συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό ο Βασίλης Λεβέντης από τα Χανιά ανοίγει τα χαρτιά του και αποκαλύπτει τις εκτιμήσεις των Αμερικανών για τον χρόνο των εκλογών – «Οι Ευρωπαίοι θέλουν τον Τσίπρα να περάσει τα αντιλαικά μέτρα».

Του ανταποκριτή μας από το flashnews.gr στην Κρήτη.

Αποκαλυπτικός για τις συζητήσεις που είχε με Αμερικανούς αξιωματούχους  για το μέλλον της κυβέρνησης ήταν σε δηλώσεις του από τα Χανιά ο πρόεδρος της Ένωσης Χανίων Βασίλης Λεβέντης.

Από το κτίριο της Αντιπεριφέρειας Χανίων, την οποία επισκέφθηκε το πρωί, ανέφερε πως οι αμερικανοί εκτιμούν πως εκλογές θα γίνουν στις αρχές του 2017 και αφού, προηγουμένως, η σημερινή κυβέρνηση θα έχει περάσει όλα τα δύσκολα μέτρα, που αφορούν κυρίως τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις.


Λίγες ώρες πριν την συνάντηση που θα έχει με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για το θέμα του εκλογικού Νόμου και του Συντάγματος, ο Βασίλης Λεβέντης ανοίγει τα χαρτιά του τονίζοντας πως εάν θέλει ο Πρωθυπουργός την ψήφο της Ένωσης Κεντρώων θα πρέπει να καθιερωθεί η πλήρης απλή αναλογική, αν και συμφωνεί με το όριο του 3%, καθώς όπως είπε εάν καταργηθεί υπάρχει κίνδυνος δημιουργίας κόμματος από μουσουλμάνους υπό την Τουρκική επιρροή.

Σε ότι αφορά στο διαρκές αίτημά του για Οικουμενική κυβέρνηση, τόνισε πως δεν την ζητά για να αναλάβει κυβερνητικές θέσεις

«Μου πρόσφερε πέντε Υπουργεία ο Τσίπρας και δεν δέχτηκα. Δεν είμαι σαν τον Καμμένο»
είπε χαρακτηριστικά.

Σε αυτό το πλαίσιο και ειδικά σε ότι αφορά στο θέμα της ανάπτυξης της χώρας, ο κ.Λεβέντης έκανε λόγο για ετοιμόρροπη κυβέρνηση η οποία δεν μπορεί να προσελκύσει επενδυτές.

Όπως είπε χαρακτηριστικά «σε κρανίου τόπο ανάπτυξη δεν γίνεται».


Σε ότι αφορά στο σημερινό δημοψήφισμα στην Βρετανία, ο κ.Λεβέντης το χαρακτήρισε ως λάθος του Κάμερον εκφράζοντας την ελπίδα πως οι Βρετανοί θα ψηφίσουν υπέρ της παραμονής στην Ευρώπη, διαφορετικά κινδυνεύει και η Ελλάδα το θέμα της οποίας θα υποβαθμιστεί.

Τέλος και σε ότι αφορά στα βασικά προβλήματα του Νομού Χανίων ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, ανέφερε πως ο αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Βουλγαράκης τον ενημέρωσε για δύο βασικά έργα, της οδικής σύνδεσης του αεροδρομίου με τον ΒΟΑΚ και του φράγματος Σεμπρωνιώτη.


Τον κ.Βασίλη Λεβέντη, ο οποίος συνοδευόταν από στελέχη της Ένωσης Κεντρώων, υποδέχθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης.

Αμέσως μετά ο κ.Λεβέντης επισκέφθηκε το Δημαρχείο Χανίων όπου είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Τάσο Βάμβουκα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, στην οποία παρευρέθηκε και ο Αντιδήμαρχος Χανίων, Γεώργιος Κουκλάκης, συζητήθηκαν θέματα πολιτικής επικαιρότητας, καθώς και ζητήματα, που αφορούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ο Δήμαρχος Χανίων προσέφερε στον Πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων εκδόσεις του Δήμου Χανίων.

Περισσότερες ειδήσεις για την Κρήτη στο flashnews.gr

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top