Διεθνή

Λείψανα μίας αρχαίας σφαγής ηλικίας 6.000 ετών βρέθηκαν στη Γαλλία

C735CE289430FC747A8D31849CAF84E6.jpg

Οι ερευνητές εντόπισαν τα οστά 10 ατόμων σε αποθήκη που χρησιμοποιούνταν για την αποθήκευση τροφίμων τη νεολιθική εποχή. Τα θύματα φαίνεται ότι έχασαν τη ζωή τους με ιδιαίτερα βίαιο τρόπο και μάλλον τα πέταξαν μαζί στον «τάφο» τους.

Τα λείψανα μίας αρχαίας σφαγής, που έλαβε χώρα πριν από 6.000 χρόνια ανακάλυψαν αρχαιολόγοι στο έδαφος της σημερινής Αλσατίας, στη βορειοανατολική Γαλλία.

Οι ερευνητές εντόπισαν τα οστά 10 ατόμων σε αποθήκη που χρησιμοποιούνταν για την αποθήκευση τροφίμων τη νεολιθική εποχή, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Τα θύματα φαίνεται ότι έχασαν τη ζωή τους με ιδιαίτερα βίαιο τρόπο, καθώς βρέθηκαν ενδείξεις για τραύματα στα κρανία, τα πόδια και τα χέρια τους.

Το γεγονός ότι οι σοροί βρέθηκαν ο ένας πάνω στον άλλον υποδεικνύει ότι τα θύματα σκοτώθηκαν περίπου ταυτόχρονα και στη συνέχεια πετάχτηκαν στην αποθήκη.

«Εκτελέστηκαν βίαια και έλαβαν βίαια χτυπήματα, σχεδόν σίγουρα από πέτρινο τσεκούρι», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εμπειρογνώμονας στη Νεολιθική περίοδο του γαλλικού κέντρου αρχαιολογικών ερευνών.

Συνολικά βρέθηκαν οι σκελετοί πέντε ενηλίκων και ενός εφήβου, μαζί με τα άκρα τεσσάρων ακόμα ατόμων. Τα χέρια μπορεί να χρησιμοποιήθηκαν ως τρόπαια πολέμου.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top