Ελλάδα

Λέσβος: Τρίτο σκάφος με πρόσφυγες μέσα σε τρία 24ωρα

ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC

Ένα ακόμη σκάφος, αυτή τη φορά με 17 πρόσφυγες, έφτασε τη Δευτέρα από την Τουρκία στη Λέσβο, προκαλώντας σκέψεις στις ελληνικές αρχές. Η ροή των προσφύγων και μεταναστών έχει κάνει την επανεμφάνισή της, γεγονός που ενδεχομένως να αποτελεί και ένα πρώτο «μήνυμα» της Άγκυρας, μετά το αδιέξοδο που έχει επέλθει στην ολοκλήρωση της συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

Σίγουρα δεν πρόκειται για τις ορδές του 2015, ωστόσο το γεγονός ότι εμφανίζονται και πάλι βάρκες από τη γειτονική χώρα, αποδεικνύει ότι οι διακινητές έχουν «πιάσει και πάλι δουλειά», ενώ οι τουρκικές αρχές έχουν – τουλάχιστον – «χαλαρώσει» τα μέτρα που είχαν εφαρμόσει. Τα τελευταία τρία 24ωρα έχουν κάνει την εμφάνισή τους τρία σκάφη με πρόσφυγες. Το τελευταίο παρουσιάστηκε στη Σκάλα Συκαμνιάς.

Αφίξεις καταγράφηκαν και στη Σάμο, καθώς τις τελευταίες μέρες έχουν φτάσει τουλάχιστον 20 άτομα, σε αντίθεση με τη Χίο, όπου δεν έχει εμφανιστεί κάποια βάρκα, ή τουλάχιστον δεν έχει υποπέσει στην αντίληψη των αρχών.

Συνολικά στα νησιά του βορείου Αιγαίου παραμένουν «εγκλωβισμένοι», λόγω των κλειστών συνόρων προς την Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη, ανέρχονται σε 6664 άτομα. Πιο συγκεκριμένα, στη Λέσβο βρίσκονται 3180 πρόσφυγες, 2500 στη Χίο και 984 στη Σάμο.

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!

Aποστολή

Ακολουθήστε μας στα

Comments

Δημοφιλέστερα


To Top