Διεθνή

Λιγότερες διακοπές για τους μαθητές στο Barnsley της Αγγλίας

b65uwl7w.jpg

Την αντίθεσή τους στις παραδοσιακές καλοκαιρινές διακοπές διάρκειας έξι εβδομάδων που απολάμβαναν οι μαθητές εξέφρασαν οι αρχές στο Barnsley του Yorkshire, στη Βρετανία και αποφάσισαν όλα τα σχολεία της περιοχής να λειτουργούν έως το τέλος του Ιουλίου και να έχουν και διάλλειμα δύο εβδομάδων το φθινόπωρο.

Το τοπικό συμβούλιο του Barnsley έκρινε πως οι διακοπές των έξι εβδομάδων οδηγούσαν σε «μαθησιακές απώλειες» και πολλά παιδιά ξεχνούσαν τι μάθαιναν τα προηγούμενα χρόνια.

Η απόφαση αυτή ωστόσο προκάλεσε την οργή των επικεφαλής τω διδακτικών ενώσεων καθώς δεν ζητήθηκε η άποψή τους σχετικά με την αλλαγή αυτή.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, η αλλαγή αυτή δεν αναμένεται να ακουστεί ευχάριστα ούτε στους γονείς καθώς οι δύο εβδομάδες διακοπών που «κόβονται» από το καλοκαίρι μεταφέρονται στα τέλη Οκτωβρίου και τις αρχές Νοεμβρίου, μετά την ολοκλήρωση ουσιαστικά της σεζόν στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Barnsley για το ακαδημαϊκό έτος 2017-18, οι καλοκαιρινές διακοπές περιορίζονται στις τέσσερις εβδομάδες και τέσσερις ημέρες.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top