Ελλάδα

Λήξη συναγερμού για το σκάφος με τους 200 πρόσφυγες νότια της Κρήτης

boat.medium.jpg

Μεγάλη κινητοποίηση των λιμενικών αρχών το μεσημέρι όταν 80-85 ναυτικά μίλια νότια της Γαύδου και εντός των χωρικών υδάτων της Λιβύης εντοπίστηκε πλοιάριο με 200 περίπου μετανάστες.

Του ανταποκριτή μας στο flashnews.gr στην Κρήτη

Όπως διαπιστώθηκε από δύο πλοία που πήγαν κοντά στο σκάφος, δεν υπήρχε κίνδυνος και συνέχισε κανονικά την πορεία του.

Όπως έγινε γνωστό, το Oλυμπία Radio ειδοποίησε το πρωί της Δευτέρας τον Θάλαμο Επιχειρήσεων του Λιμενικού, αναφέροντας ότι επικοινώνησε μαζί του άτομο που δήλωσε ότι επιβαίνει σε σκάφος που μεταφέρει περίπου 200 πρόσφυγες και ζήτησε την παροχή βοήθειας, καθώς υποστήριξε ότι βρίσκεται σε κίνδυνο.

Άμεσα, υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) του Λιμενικού, ειδοποιήθηκαν παραπλέοντα πλοία, ένα ελληνικό δεξαμενόπλοιο κι ένα υπό σημαία Παναμά φορτηγό, να σπεύσουν στην περιοχή.

Από το Λιμενικό γίνεται λόγος για συμβάν που λαμβάνει χώρα στον τομέα ευθύνης έρευνας-διάσωσης της Λιβύης, οι αρχές της οποίας δεν έχουν επιληφθεί ακόμα. Σε επικοινωνία τους με το ελληνικό Λιμενικό, ζητήθηκε να σπεύσουν πρώτα τα ελληνικά διασωστικά μέσα, καθώς είναι πλησιέστερα στο επίμαχο σκάφος.

Όπως τελικά διαπιστώθηκε από το παναμέζικο φορτηγό που έφτασε κοντά στο ξύλινο αλιευτικό σκάφος, μήκους 25 μέτρων, το πλοιάριο δεν κινδυνεύει, ούτε είναι ακυβέρνητο. Αντιθέτως, κατευθύνεται προς την Ιταλία.

Περισσότερες ειδήσεις για την Κρήτη στο flashnews.gr

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top