Διεθνή

Συμβαίνει και αυτό!! Λονδρέζοι μαζεύουν υπογραφές για απόσχιση από το Ηνωμένο Βασίλειο και ένταξη στην ΕΕ

Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Βρετανία έχει προκαλέσει αναταράξεις όχι μόνο στην Ευρώπη και στην παγκόσμια κοινότητα αλλά και στο εσωτερικό του Ηνωμένου Βασιλείου.

Μετά την Σκωτία και την Βόρεια Ιρλανδία που έπειτα από τη συντριπτική τους ψήφο υπέρ της παραμονής της Μεγάλης Βρετανίας στην ΕΕ σκέφτονται το ενδεχόμενο ανεξαρτητοποίησης τους από το Ηνωμένο Βασίλειο ώστε να μην «συρθούν» σε μια απόφαση εξόδου από την ΕΕ που δεν ενέκριναν, φαίνεται ότι και οι κάτοικοι της πρωτεύουσας της χώρας έχουν δεύτερες σκέψεις.

Οι Λονδρέζοι, οι οποίοι επίσης ψήφισαν υπέρ της παραμονής της χώρας τους στην ΕΕ, με σχεδόν 60%, ισχυρίζονται ότι η πρωτεύουσα είναι ένα ξεχωριστό κομμάτι από την υπόλοιπη Βρετανία με σημαντικές οικονομικές, πολιτισμικές και πολιτικές διαφορές.

Και για αυτό τον λόγο δυο διαφορετικές πρωτοβουλίες διαδικτυακής συλλογής υπογραφών υπέρ του αιτήματος ανεξαρτητοποίησης του Λονδίνου από το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν ξεκινήσει ήδη με σχεδόν 40.000 άτομα να έχουν ταχθεί υπέρ αυτής της ίδεας.

Πιο συγκεκριμένα, μια πρωτοβουλία από τον Τζέιμς Ο Μάλει, που αναρτήθηκε στον ιστότοπο «change.orgκαι η οποία ζητά από τον νέο Δήμαρχο, Σαντίκ Καν, να κηρύξει ανεξάρτητη την πόλη έχει συγκεντρώσει πάνω 30.000 ηλεκτρονικές υπογραφές, ενώ μια ακόμη που εμφανίστηκε σύμφωνα με το BBC λίγη ώρα μετά έχει συλλέξει σχεδόν 10.000 υποστηρικτές.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top