Ελλάδα

Λουκέτο ή πρόστιμα για καταστήματα στην κεντρική πλατεία Πύργου

pyrgos_plateia_0-735x432.jpg

Αντιμέτωποι με την παύση λειτουργίας των καταστημάτων τους ή την επιβολή προστίμων για πολεοδομικές παραβάσεις βρίσκονται, σύμφωνα με πληροφορίες, οι καταστηματάρχες που διατηρούν καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην κεντρική πλατεία του Πύργου, καθώς την ερχόμενη Παρασκευή το μεσημέρι η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, συγκαλεί τακτική συνεδρίαση με μοναδικά θέματα προς συζήτηση και λήψη αποφάσεων την ανάκληση των αδειών λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος που λειτουργούν στην Πλατεία Σάκη Καράγιωργα στον Πύργο.

Του ανταποκριτή μας από το patrisnews.com στην Ηλεία

Σύμφωνα με την πρόσκληση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του δήμου Πύργου, πρόκειται για εννέα καφετέριες, καφενεία και ψησταριές που εδώ και χρόνια λειτουργούν στην κεντρική πλατεία του Πύργου, μαγαζιά που αποτελούν την πλειοψηφία των καταστημάτων που δραστηριοποιούνται στο χώρο της κεντρικής πλατείας.

Αυτό έχει προκαλέσει ανησυχία, σύμφωνα με πηγές στους καταστηματάρχες, οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με τον εφιάλτη να βάλουν λουκέτο στα καταστήματά τους ή να πληρώσουν για πρόστιμο υψηλά ποσά, μια περίοδο μάλιστα που η κρίση έχει δημιουργήσει τεράστια οικονομικά προβλήματα.

Η συγκεκριμένη υπόθεση, σύμφωνα με πηγές, δεν ήλθε τώρα στο προσκήνιο, αλλά ανήκει στο πρόσφατο παρελθόν και δημιουργήθηκε ύστερα από καταγγελία που έγινε, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, από καταστηματάρχη της περιοχής, με αφορμή πολεοδομικές παραβάσεις.

Η εν λόγω υπόθεση έχει φτάσει πλέον στα χέρια της Εισαγγελίας Πύργου και των αρμόδιων υπηρεσιών, ενώ η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, έχει αναλάβει την ευθύνη να λάβει αποφάσεις για την ανάκληση των αδειών αυτών των καταστημάτων.

Πηγές από το Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο, αναφέρουν πως ήδη για το συγκεκριμένο θέμα, ο πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και αντιδήμαρχος Πύργου, Διονύσης Μπέλτσος, σήμερα αναμένεται να έχει συνάντηση με τους εμπλεκόμενους καταστηματάρχες ώστε να τους μεταφέρει τις εξελίξεις που υπάρχουν ενώ αύριο το μεσημέρι η συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής θα λάβει αποφάσεις για την τύχη αυτών των καταστημάτων. Ωστόσο, πηγές της εφ. «ΠΑΤΡΙΣ» αναφέρουν πως το θέμα θα παραπεμφθεί στο δημοτικό συμβούλιο Πύργου, το Σώμα του οποίου θα αποφασίσει σχετικά σε επόμενη συνεδρίασή του.

Πάντως αξίζει να σημειωθεί πως είτε η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, είτε το δημοτικό συμβούλιο Πύργου, λάβουν απόφαση, υπέρ της ανάκλησης των αδειών των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, οι καταστηματάρχες θα εισέλθουν σε έναν κυκεώνα, αιτήσεων και δικαιολογητικών προκειμένου να προχωρήσουν στις νόμιμες διαδικασίες για έκδοση νέων αδειών. Αυτό, σύμφωνα με νομικές πηγές, μπορεί να διαρκέσει και μήνες ολόκληρους εξαιτίας της γραφειοκρατίας που υπάρχει γενικότερα στον κρατικό μηχανισμό. Από την άλλη, οι ίδιες νομικές πηγές αναφέρουν ότι, οι καταστηματάρχες προσανατολίζονται να προχωρήσουν στην προσβολή της απόφασης της Επιτροπής ή του δημοτικού συμβουλίου για την ανάκληση των αδειών των καταστημάτων τους.

Η υπόθεση το επόμενο διάστημα θα απασχολήσει ιδιαίτερα και την τοπική κοινωνία, καθώς τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που λειτουργούν στην κεντρική πλατεία Πύργου, εδώ και χρόνια αποτελούν το σήμα κατατεθέν της πρωτεύουσας του Πύργου.

Περισσότερα νέα για την Ηλεία στο patrisnews.com

 

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top