Διεθνή

Μακελειό με 24 νεκρούς κατά την εκδίωξη καταληψιών από πάρκο στην Ινδία

5BBBEE3FE1F97E8FBEC5AE5549B8FC8A.jpg

Οι αιματηρές συγκρούσεις άρχισαν όταν οι αστυνομικοί προσπάθησαν να απομακρύνουν τα περίπου 3.000 άτομα που βρίσκονταν στο πάρκο. Υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ότι οι καταληψίες είναι μέλη σέκτας.

Τουλάχιστον 24 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε ένοπλες συμπλοκές μεταξύ τη Αστυνομίας και ομάδας καταληψιών που είχε κατασκηνώσει σε δημόσιο πάρκο στη βόρεια Ινδία.

Οι αιματηρές συγκρούσεις άρχισαν όταν οι αστυνομικοί προσπάθησαν να απομακρύνουν τα περίπου 3.000 άτομα που βρίσκονταν στο πάρκο. Σύμφωνα με τις Αρχές, ορισμένοι καταληψίες ήταν οπλισμένοι με αυτόματα όπλα και άνοιξαν πυρ, ενώ σύντροφοί τους άρχισαν να πετούν αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς και πέτρες προς τους αστυνομικούς.

Δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν θανάσιμα από τα χτυπήματα των καταληψιών και η Αστυνομία απάντησε με τη χρήση πραγματικών πυρομαχικών, αν και στην αρχή έκανε χρήση πλαστικών σφαιρών, δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ο υπουργός Εσωτερικών της πολιτείας Ουτάρ Πραντές, όπου έλαβε χώρα το περιστατικό.

Η τοπική κυβέρνηση έχει αρχίσει έρευνα για το αιματοκύλισμα,

Περίπου 200 μέλη του πλήθους συνελήφθησαν, ενώ η Αστυνομία κατάσχεσε δεκάδες πιστόλια και τυφέκια.

Η εκδίωξη των καταληψιών άρχισε μετά από δικαστική εντολή. Οι καταληψίες είχαν εγκατασταθεί στο πάρκο πριν δύο χρόνια, χτίζοντας έναν καταυλισμό, και είχαν αγνοήσει σειρά παλαιότερων διαταγών να εγκαταλείψουν το σημείο.

Υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ότι οι καταληψίες είναι μέλη σέκτας.

Comments

Δημοφιλέστερα


To Top