Ελλάδα

Μαθητές ζωγραφίζουν για την εκπαίδευση των παιδιών με αναπηρία

paidi-735x459.jpg

Περισσότεροι από 40.000 μαθητές σε όλη την Ελλάδα ζωγράφισαν υπέρ του δικαιώματος των παιδιών με αναπηρία να πηγαίνουν στο σχολείο, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Εβδομάδας Δράσης για την Εκπαίδευση που διοργανώνει η ActionAid από το 2004.

Η φετινή εκστρατεία, όπως και το 2014, είχε στο επίκεντρο την εκπαίδευση των παιδιών με αναπηρία και «τις προσπάθειες ισότιμης πρόσβασης όλων των παιδιών σε σχολεία όπου λαμβάνονται υπόψη οι ανάγκες και η διαφορετικότητά τους».

Οι 40.631 μαθητές νηπιαγωγείων, δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων που συμμετείχαν στη φετινή Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης (16-23 Απριλίου 2016) σχεδίασαν σε αφίσες που τους έστειλε η ActionAid, το δικό τους ανοιχτό και προσβάσιμο σχολείο για όλους τους μαθητές. Πρότειναν να μπουν ράμπες, να βελτιωθούν οι αυλές τους, να μπουν παιχνίδια και υλικό που να μπορούν να χρησιμοποιήσουν όλοι οι μαθητές, αλλά και την αλλαγή νοοτροπίας ώστε όλοι οι μαθητές να είναι αποδεκτοί.

Το 2015, η ActionAid πραγματοποίησε «εκστρατεία θεσμικής πίεσης” με 8.000 πολίτες να υπογράφουν επιστολή προς τον Υπουργό Παιδείας, διεκδικώντας όλα τα παιδιά στην Ελλάδα να πηγαίνουν στο σχολείο. Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε συνάντηση με το Υπουργείο Παιδείας, ενώ η ActionAid κατέθεσε τις θέσεις της και στην Επιτροπή Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Βουλής.

Η ποιοτική εκπαίδευση χωρίς αποκλεισμούς για όλους είναι ο 4ος στον κατάλογο με τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ, που υιοθετήθηκαν τον Σεπτέμβριο του 2015 στη Νέα Υόρκη από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών και καλούνται να υλοποιήσουν τα κράτη-μέλη, ανάμεσά τους και η Ελλάδα, έως το 2030.

pic22.jpgpic31.jpgpic41.jpgpic51.jpg

Περισσότερες εικόνες, βίντεο και υλικό που έστειλαν τα σχολεία στην ActionAid για την Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση στο actionaideducation.tumblr.com

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top