Πολιτική

Μαξίμου: Nα ενισχυθεί η κοινωνική ατζέντα των ευρωπαϊκών θεσμών ως απάντηση στον ευρωσκεπτικισμό

2016-04-22T093152Z_232807852_D1AESZUUHSA

Στην ανάγκη να ενισχυθεί η κοινωνική ατζέντα των ευρωπαϊκών θεσμών ως απάντηση στον ευρωσκεπτικισμό επικεντρώθηκαν οι συναντήσεις που είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, το πρωί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με τους επικεφαλής των πολιτικών ομάδων της Αριστεράς και των Πρασίνων.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, κατά τη συνάντηση του πρωθυπουργού με την επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Ενωμένης Αριστεράς, Γκάμπι Τσίμερ, συζητήθηκε ο ρόλος της Αριστεράς στην προώθηση της ενδυνάμωσης του κοινωνικού κράτους στη μετά Brexit ατζέντα. Όπως σημείωσαν οι εν λόγω πηγές, η Αριστερά έχει σαφή ανάλυση για τις πηγές του ευρωσκεπτικισμού και του συντηρητισμού που άπτεται κυρίως στην αποδυνάμωση του κοινωνικού κράτους στην Ευρώπη, ενώ αντίθετα οι άλλες ομάδες επικεντρώνονται σε πιο τεχνικά ζητήματα.

Σε ό,τι αφορά τη συνάντηση του πρωθυπουργού με την συμπρόεδρο και την αντιπρόεδρο των Πρασίνων, Ρεμπέκα Χαρμς και Σκα Κέλερ, τονίστηκε επίσης η ανάγκη στενότερης συνεργασίας των προοδευτικών δυνάμεων προς αυτήν την κατεύθυνση.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top