Πολιτική

Μαξίμου: Πανηγυρικού χαρακτήρα σύσκεψη για το Ελληνικό

Μετά από πρόσκληση του πρωθυπουργού, στη σύσκεψη θα μετάσχει και ο δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης

VIDEO

B7D87A22DB0A4B8FAF2A81EB97690673.jpg

Ξεμπλοκάρει η μεγαλύτερη επένδυση των τελευταίων χρόνων

Πανηγυρικό χαρακτήρα αναμένεται να προσλάβει η σημερινή (Τετάρτη) σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για την ιδιωτικοποίηση του Ελληνικού, στην οποία ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αρχικά αντίθετος, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας εκτιμά ότι σηματοδοτεί την επανεκκίνηση της οικονομίας και την επιστροφή της χώρας στην ανάπτυξη μετά τα μνημόνια.

Μετά από πρόσκληση του πρωθυπουργού, στη σύσκεψη θα μετάσχει και ο δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος. «Το Ελληνικό παύει να είναι ο φτωχός συγγενής της νότιας Αττικής. Είναι μεγάλη ευκαιρία για την περιοχή μας, αρκεί να τηρηθούν οι προϋποθέσεις που έχει θέσει ο Δήμος» τόνισε στο Bήμα FM ο κ. Κωνσταντάτος.

Eντός της ημέρας συνεδριάζει και η Κεντρική Επιτροπή της παράταξης του δημάρχου «Ενωμένη Πόλη» που θα επικυρώσει τις θέσεις και τις διεκδικήσεις τους από την επένδυση, όπως αυτές τέθηκαν προεκλογικά και σταθερά τηρούνται ως σήμερα και τις οποίες έχουν εκφράσει και στην Ελληνικό ΑΕ.

Σημειώνεται ότι το συνολικό ύψος της επένδυσης για την ανάπτυξη του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό,  θα ανέλθει σε 8 δισεκ. ευρώ, καθώς ο επενδυτής αποδέχθηκε να αναλάβει το κόστος σημαντικού αριθμού αναπτυξιακών έργων, πέραν αυτών που προέβλεπε η αρχική σύμβαση.

Εκτός από την κατασκευή του Μητροπολιτικού Πάρκου – το οποίο θα είναι το μεγαλύτερο σε όλη την Ευρώπη – και τα δίκτυα κοινής ωφέλειας, η ανάδοχος Lamda Development θα χρηματοδοτήσει σε ποσοστό 50% τη μελέτη και κατασκευή κέντρου διαλογής και μεταφόρτωσης απορριμμάτων για τους όμορους Δήμους.

Η ιδιωτικοποίηση της έκτασης ήταν ένα από τα προαπαιτούμενα των θεσμών για την εκταμίευση της πρώτης υποδόσης των 7,5 δισεκ. ευρώ. 

Η συμβολή του έργου στο Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν αναμένεται να φθάσει στο 2%, διασφαλίζοντας σημαντικά έσοδα για το Ελληνικό Δημόσιο και το Ασφαλιστικό Σύστημα, που σε βάθος 25ετίας θα ανέλθουν σωρευτικά σε 10 δισεκ. ευρώ. Παράλληλα, οι επιπτώσεις του έργου στην τουριστική ανάπτυξη θα είναι μεγάλες λόγω της εκτιμώμενης προσέλκυσης περίπου 1 εκατομμυρίου πρόσθετων τουριστών ετησίως.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top