Πολιτική

Μαξίμου: Περιμένουμε από τη ΝΔ μία πιο ψύχραιμη στάση για το εκλογικό

0xrnsjst.jpg

Συστάσεις προς τη ΝΔ να έχει πιο ψύχραιμη στάση στην συζήτηση για τον εκλογικό νόμο και «για το τι είναι ωφέλιμο για τον τόπο και το πολιτικό σύστημα της χώρας» κάνουν πηγές της κυβέρνησης απαντώντας στα σχόλια της αξιωματικής αντιπολίτευσης .

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, η θέση για αναλογικό σύστημα είναι πάγια θέση αρχής των κομμάτων που την συγκροτούν , ενώ τονίζεται ότι η ΝΔ δεν πρόκειται να κερδίσει τις επόμενες εκλογές. Ειδικότερα, πηγές της κυβέρνησης επισημαίνουν:

1. Η Νέα Δημοκρατία, σε όλες τις δημοσκοπήσεις – ακόμα και σε αυτές που προέβλεπαν ότι θα κερδίσει τις προηγούμενες εκλογές με 7 μονάδες διαφορά, συγκεντρώνει ποσοστά γύρω στο 20%. Δεν πρόκειται να κερδίσει τις επόμενες εκλογές, πολύ περισσότερο, όταν αυτές θα γίνουν το 2019, με την χώρα να έχει βγει από την επιτήρηση και τα μνημόνια.

2. Η θέση για αναλογικό εκλογικό σύστημα είναι πάγια θέση αρχής των κομμάτων που συγκροτούν την παρούσα κυβέρνηση. Σε κάθε περίπτωση, η συζήτηση για τον εκλογικό νόμο, εννέα μήνες μετά τις εκλογές και παραπάνω από τρία χρόνια πριν από τις επόμενες, δεν συνιστά κανενός είδους αιφνιδιασμό ή τακτικισμό.

3. Ως εκ τούτου θα περιμέναμε από τη Νέα Δημοκρατία μια πιο ψύχραιμη στάση, στην συζήτηση για το τι είναι ωφέλιμο για τον τόπο και το πολιτικό σύστημα της χώρας.

 

 

 

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top