Πολιτική

Με 152 ΝΑΙ, 101 ΟΧΙ και 12 Παρών, εγκρίθηκε ο αναπτυξιακός νόμος

27E98E009BA8F28485F417D49591AAAF.jpg

Υπερψηφίστηκε και η τροπολογία Μουζάλα χωρίς ονομαστική ψηφοφορία.

Με τις ψήφους της δικομματικής πλειοψηφίας ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και χωρίς εκπλήξεις ή διαρροές – αφού δεν τέθηκε σε ονομαστική ψηφοφορία η επίμαχη τροπολογία του Γιάννη Μουζάλα – εγκρίθηκε πριν από λίγο ο αναπτυξιακός νόμος.

Κατά την ονομαστική ψηφοφορία που διεξήχθη έπειτα από αίτημα της Χρυσής Αυγής, υπέρ του νομοσχεδίου επί της αρχής τάχθηκαν 152 βουλευτές.

Το νομοσχέδιο καταψήφισαν επί της αρχής 101 βουλευτές από τη ΝΔ, τη Χρυσή Αυγή, το ΚΚΕ, το Ποτάμι και την Ένωση Κεντρώων.

Παρών δήλωσαν 12 βουλευτές από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Δεδομένου ότι η επίμαχη τροπολογία, του αναπληρωτή Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής για τη σύνθεση και λειτουργία των Επιτροπών προσφυγών για το άσυλο, δεν τέθηκε σε ονομαστική ψηφοφορία έγινε δεκτή κατά πλειοψηφία με τη θετική ψήφο που δόθηκε και από τον ΣΥΡΙΖΑ με τον παραδοσιακό τρόπο δια του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου.

Την τροπολογία μάλιστα εκτός από τον κυβερνητικό εταίρο των ΑΝ.ΕΛ, υπερψήφισαν και η ΝΔ και το Ποτάμι, ενώ κατά τάχθηκαν Χρυσή Αυγή, Δημοκρατική Συμπαράταξη, ΚΚΕ και Ένωση Κεντρώων.

Νωρίτερα, στο Περιστύλιο σχολιαζόταν έντονα η «απροθυμία» των κομμάτων της αντιπολίτευσης και ιδίως της ΝΔ, που είχαν τη δυνατότητα να καταθέσουν αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας για την επίμαχη τροπολογία για το Άσυλο, ώστε να καταγραφεί εμπράκτως η διαφωνία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν το έπραξαν παρά τις χθεσινές έντονες αντιδράσεις που ήγειραν.

Στο ίδιο πλαίσιο, ωστόσο, σχολιάστηκε και η επιλογή των 5 βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος να διακινήσουν την επιστολή τους αργά σήμερα το πρωί και λίγο πριν την έναρξη της ψηφοφορίας, γεγονός που δυσκόλευε τις κινήσεις των υπόλοιπων κομμάτων ίσως και των ίδιων των συναδέλφων τους, με πολλούς μάλιστα να κάνουν σκωπτικά σχόλια περί «επαναστατικής γυμναστικής».

Comments

Δημοφιλέστερα


To Top