Διεθνή

«Με χτυπούσε, ήταν ψυχικά ασταθής, είμαι τυχερή που γλίτωσα»

asndah1.jpg

Ο μακελάρης του Ορλάντο, που σκότωσε 50 ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους τόσους ανοίγοντας πυρ σε γκέι μπαρ, ήθελε να γίνει αστυνομικός και να δουλέψει ως σωφρονιστικός υπάλληλος ανηλίκων, σύμφωνα με την πρώην σύζυγό του.

Η Sitora Yusufiy γνώρισε πριν από επτά χρόνια, το 2009, τον Omar Mateen στο Ίντερνετ. Ο γάμος τους έγινε σχεδόν αμέσως αλλά κράτησε μόνο τρεις ή τέσσερις μήνες. Στις 27 Ιουλίου του 2011 βγήκε το διαζύγιό τους.

Η ίδια μιλώντας σε δημοσιογράφους είπε ότι αρχικά φαινόταν ένας συνηθισμένος άνθρωπος αλλά σύντομα έγινε πολύ βίαιος ενώ προσπάθησε να την απομακρύνει και από την οικογένειά της.

asndah3.jpg

«Έμειναν μαζί τρεις ή τέσσερις μήνες», είπε ο πατέρας της κοπέλας μουσουλμάνος μετανάστης από το Ουζμπεκιστάν στη Nypost ο οποίος δεν ήθελε να αποκαλύψει την ταυτότητά του και συνέχισε: «Μετακόμισε μαζί του αλλά τέσσερις μήνες μετά μας τηλεφώνησε να πάμε να την πάρουμε. Την κακοποιούσε σωματικά και ψυχολογικά. Ήταν πολύ βίαιος απέναντί της. Οι αστυνομικοί του είχαν κάνει πολλές φορές συστάσεις».

Ο πατέρας της Yusufiy είπε επίσης ότι ποτέ του δεν συμπάθησε τον Mateen και ότι από την αρχή ήταν αντίθετος με τη σχέση αυτή γιατί είχαν γνωριστεί online.

Ο ίδιος λέει ότι αισθάνεται ευτυχής που η κόρη του γλίτωσε από αυτόν και τώρα είναι αρραβωνιασμένη με άλλον και περνάει πολύ καλά.

Η Yusufiy σε δηλώσεις της στην Washington Post  είπε ότι στην αρχή της σχέσης τους όλα ήταν μια χαρά και δεν ήταν καθόλου βίαιος αλλά πού σύντομα τα πράγματα άλλαξαν. Άρχισε να την κακοποιεί και δεν την άφηνε να έχει καμία επικοινωνία με τους δικούς της:

asndah2.jpg

«Δεν ήταν σταθερός άνθρωπος, με χτυπούσε, τον φοβόμουν και κάθε βράδυ σκεφτόμουν πως δεν ήταν ασφαλές για μένα να κοιμάμαι μαζί του. Με χτυπούσε. Επέστρεφε σπίτι και άρχισε να με χτυπά επειδή δεν είχα βάλει πλυντήριο ή για κάτι άλλο ασήμαντο. Έμεινα μαζί του μόνο μερικούς μήνες. Η οικογένειά μου με έσωσε».

Η πρώην γυναίκα του είπε ακόμα πως η οικογένεια του Mateen ήταν από το Αφγανιστάν αλλά εκείνος γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη και αργότερα μετακόμισε με την οικογένειά του στη Φλόριντα.

asndah4.jpg

«Έμοιαζε κανονικός άνθρωπος. Δεν ήταν πολύ θρησκευόμενο άτομο και πήγαινε συχνά στο γυμναστήριο». Η κοπέλα είπε επίσης ότι τους λίγους μήνες που έμεινε μαζί του δεν της έδειξε κανένα σημάδι ότι επηρεαζόταν από το Ισλάμ. Είπε επίσης ότι είχε ένα πιστόλι μικρού διαμετρήματος και ότι εργαζόταν ως φύλακας σε μια κοντινή εγκατάσταση για ανήλικους παραβάτες ενώ συμπλήρωσε ότι ήταν ένα πολύ κλειστό άτομο.

Ολοκληρώνοντας τη συνέντευξή της στην Washington Post είπε ότι δεν είχε καμία επαφή μαζί του από το 2011 που χώρισαν και παρά το γεγονός ότι ήταν βίαιος απέναντι της δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα σκότωνε τόσους ανθρώπους : «Από τότε δεν είχα καμία επικοινωνία μαζί του, αν και εκείνος προσπάθησε πολλές φορές να έρθει σε επαφή μαζί μου. Κυριολεκτικά με έσωσαν οι γονείς μου. Ακόμα προσπαθώ να ξεπεράσω τα όσα πέρασα μαζί του. Είμαι σίγουρα πολύ τυχερή».

asndah1.jpg

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top