Διεθνή

Με δακρυγόνα διαλύθηκε νέα διαδήλωση κατά του Μαδούρο στη Βενεζουέλα

E04E194D9FDE1FE6F230E87C1D26F05E.jpg

«Δειλοί», «θα πεινάσετε κι εσείς», «προδότες» φώναζαν οι διαδηλωτές στους αστυνομικούς…

Χρήση δακρυγόνων έκανε η Αστυνομία στη Βενεζουέλας προκειμένου να διαλύσει διαδήλωση που κατευθυνόταν προς τα γραφεία των εκλογικών Αρχών για να ζητήσουν τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την απομάκρυνση του προέδρου Νίκολας Μαδούρο.

Περίπου 200 διαδηλωτές, των οποίων ηγείτο ο πρώην υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές Ενρίκε Καπρίλες, μετέβησαν στην περιοχή όπου νωρίτερα οι αστυνομικές δυνάμεις έστησαν οδοφράγματα για να εμποδίσουν μία άλλη διαδήλωση, περίπου 1.000 ανθρώπων. Και οι δύο πορείες είχαν ως στόχονα προσεγγίσουν τα κεντρικά γραφεία του Εθνικού Εκλογικού Συμβουλίου (CNE).

«Δειλοί», «θα πεινάσετε κι εσείς», «προδότες» φώναζαν οι διαδηλωτές στους αστυνομικούς, ενώ ορισμένοι άρχισαν να πετάνε πέτρες.

Οι διαδηλώσεις, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, πραγματοποιούνται ενώ ο συνασπισμός της αντιπολίτευσης MUD αναμένεται αργότερα να έχει συνάντηση με τις εκλογικές Αρχές.

Στη συνάντηση το Εκλογικό Συμβούλιο θα επιβεβαιώσει εάν επικυρώνει ή όχι τη συγκέντρωση των υπογραφών στα τέλη του Απριλίου υπέρ της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος: 1,8 εκατομμύρια υπογραφές κατατέθηκαν, ενώ το κατώτερο όριο που απαιτείται είναι 200.000.

«Δεν έχουμε κουραστεί, ο αγώνας συνεχίζεται» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Ενρίκε Καπρίλες.

Η αντιπολίτευση προσπαθεί εδώ και εβδομάδες να κινητοποιήσει τους πολίτες να κατακλύσουν τους δρόμους με στόχο να ασκηθούν πιέσεις στις αρχές υπέρ της διεξαγωγής ενός δημοψηφίσματος.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top