Πολιτική

Με πρόταση για απλή αναλογική ο Τσίπρας στους πολιτικούς αρχηγούς

TSIPRAS-735x459.jpg

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ υπό την προεδρεία του Αλέξη Τσιπρα για τον εκλογικό νόμο.

«Είναι ώριμο να γίνουν αλλαγές μετά από τόσα χρόνια μνημονίων που διαλύθηκαν τα πάντα. Δεν θα αιφνιδιάσουμε κανέναν», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας, σε συνομιλία τους με δημοσιογράφους, αποχωρώντας από την Κουμουνδούρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην Πολιτική Γραμματεία κατέληξαν στην κατεύθυνση της απλής και άδολης αναλογικής χωρίς μπόνους εδρών, πάγιο αίτημα του κόσμου της Αριστεράς προς το οποίο πίεζε το κόμμα, κορυφαίοι υπουργοί και χθες με παρέμβαση τους και οι 53, σπάσιμο περιφερειών, και πιθανότατα μείωση του πλαφόν εισόδου στη Βουλή του 3% για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο ακυβερνησίας.

Η παρέμβαση των «53», πάντως, δεν πέρασε ασχολίαστη στην Πολιτική Γραμματεία, αφού εκφράστηκε ενόχληση εντός του κομματικού οργάνου.

Η τελική πρόταση αναλυτικά θα γραφτεί μέσα στην εβδομάδα, αφού πρώτα θα προηγηθούν πρωτοβουλίες του Αλέξη Τσίπρα με τους πολιτικούς αρχηγούς και εν συνεχεία θα παραπεμφθεί στην Κεντρική Επιτροπή που θα συνεδριάσει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 25-26 Ιουνίου.

Στο πλαίσιο των συζητήσεων με τους πολιτικούς αρχηγούς ο Αλέξης Τσίπρας θα εμφανιστεί με την πρόθεση υπέρ της απλής αναλογικής, προκειμένου να διερευνήσει και τις προθέσεις των άλλων κομμάτων. Δεδομένη θεωρείται η άρνηση της ΝΔ, ενώ το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στα κόμματα της ήσσονος αντιπολίτευσης, προκειμένου να συγκεντρωθούν τα απαιτούμενα 2/3 της Βουλής για να τεθεί σε εφαρμογή από την επόμενη εκλογική αναμέτρηση.

Comments

Δημοφιλέστερα


To Top