Οικονομία

Με πτώση άνω του 2% άνοιξε το Χρηματιστήριο Αθηνών

ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC

Η χαρά των traders είναι πλέον η αγορά, καθώς αφενός με τους όρους που θέτουν οι δανειστές για τις δόσεις και αφετέρου με την απειλή του Brexit, το χρηματιστήριο άνοιξε με ελεύθερη πτώση 3,6% για να διορθώσει αργότερα.

Είναι σαφές ότι η ελληνική αγορά είναι έρμαιο των hedge funds που αποχωρούν πρώτον γιατί δεν εμπιστεύονται την παρούσα κυβέρνηση και δεύτερον διότι δεν θέλουν έκθεση σε μια αγορά όπως η ελληνική, με ανοικτό το βρετανικό δημοψήφισμα. Από τη μια πλευρά έχουμε τους ξένους που θα περιμένουν μια αναβάθμιση και την επαναφορά στο waiver και από την άλλη τον κίνδυνο του Brexit ο οποίος έτσι και επιβεβαιωθεί θα προκαλέσει αλυσιδωτές συνέπειες σε όλη την Ευρώπη. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών τόνισε πως αναμένεται να πραγματοποιηθούν μια σειρά από δημοψηφίσματα εφόσον η Βρετανία ψηφίσει να βγει εκτός της Ευρώπης.  

Οι τράπεζες σημειώνουν πτώση ως 6,55%, ενώ ο εικοσάρης χάνει 2,97% στις 163 μονάδες.

Και οι συναλλαγές δεν είναι καθόλου μικρές αφού στο πρώτο μισάωρο έχουν διακινηθεί 22,8 εκατ. ευρώ.

Ο Γενικός Δείκτης κινείται στις 603 μονάδες σημειώνοντας πτώση 2,5%. «Βουτιά» 6,8% για την Εθνική στα 0,233 ευρώ. Με απώλειες 6,55% η Τράπεζα Πειραιώς στα 0,214 ευρώ. «Βουτιά» 5% για την Alpha Bank στα 2,05 ευρώ. Με βουτιά 3,5% η Γεκ- Τέρνα στα 1,93 ευρώ. Πτώση 3,27% η ΔΕΗ στα 2,96 ευρώ. «Βουτιά» 4,05% ο Μυτιληναίος στα 4,03 ευρώ.  

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!

Aποστολή

Ακολουθήστε μας στα

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top