Ελλάδα

Με τα φαράσια ανά χείρας οι καθαρίστριες των δημόσιων σχολείων

ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC

Με τις σκούπες και τα φαράσια στο χέρι οι καθαρίστριες των δημοσίων σχολείων διεκδικούν δεδουλευμένα και επαναπροσλήψεις καθώς οι συμβάσεις εργασίας τους λήγουν.

Όπως οι ίδιες καταγγέλουν τα προβλήματα που φέρνει το καινούργιο ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο τους αφαιρεί το 10% της μηνιαίας αμοιβής τους τη στιγμή που πληρώνονται με 33,77 ευρώ μικτά τον μήνα για κάθε αίθουσα διδασκαλίας ενώ υπάρχουν και καθαρίστριες των οποίων έχει λήξει η σύμβαση και ζουν με την αγωνία της επαναπρόσληψης.

«Στο δρόμο μας έβγαλε η αγανάκτηση και η αβεβαιότητα, είμαστε συμβασιούχες χρόνια και αύριο, 1η Ιουλίου, λήγει η σύμβασή μας. Βρισκόμαστε με το άγχος για το αν θα μας πάρουν τον Σεπτέμβρη στη δουλειά. Ειναι απαράδεκτο. Εγώ έχω έρθει από Θεσσαλονίκη και είμαστε γυναίκες απο όλη την Ελλάδα» είπε μεταξύ άλλων η κυρία Ελένη.

Οι εκπρόσωποι των καθαριστριών πανελλαδικά ζήτησαν ραντεβού με τον υπουργό Εσωτερικών, Παναγιώτη Κουρουμπλή, προκειμένου να ζητήσουν τα δεδουλευμένα τους που φτάνουν τους τέσσερις μήνες καθυστέρηση καθώς και να του εκφράσουν τα αιτήματά τους σχετικά με τα σοβαρά εργασιακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν όπως το δικαίωμα σε άδεια, ασθένεια και μητρότητα.

«Έχω 14 χρονια στον χώρο και ζητώ να με δικαιώσει το Κράτος. Ο κ. Τσίπρας μας υποσχέθηκε πολλά αλλά πού ειναι τα έργα του; Δεν μένουμε στο -θα-. Τον στηρίξαμε και περιμένουμε να δούμε» είπε χαρακτηριστικά η κυρία Βάσω από την Κοζάνη.

Μεταξύ άλλων οι καθαρίστριες διεκδικούν κατάργηση της παρακράτησης του 10% των μισθών τους, μόνιμη και σταθερή εργασία αορίστου χρόνου, επαναφορά των βαρέων και ανθυγιεινών και αξιοπρεπείς αμοιβές.


Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

cleaner1.jpg

cleaner2.jpg

cleaner7.jpg

cleaner8.jpg

cleaner6.jpg

cleaner5.jpg

cleaner4.jpg

cleaner3.jpg

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!

Aποστολή

Ακολουθήστε μας στα

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top