Ελλάδα

Μέχρι το Σάββατο η έκθεση για τον Ανδρέα Παπανδρέου

comment-loucas-Andreas-Papandreou-turned

Συνεχίζεται η προσέλευση του κοινού στην έκθεση φωτογραφίας – αφιέρωμα στην ζωή και τη δράση του αείμνηστου πολιτικού ηγέτη Ανδρέα Παπανδρέου, στο Ζάππειο, η οποία θα διαρκέσει έως και αύριο.

Την έκθεση εγκαινίασαν οι υπουργοί Επικρατείας και ΠΟΜΕΔΥ Ν. Παππάς και Χρ. Σπρίτζης. Περισσότερες από 300 σπάνιες φωτογραφίες από τη συνολική διαδρομή του Ανδρέα Παπανδρέου καταδεικνύουν τη διαχρονικότητα των πολιτικών επιλογών του μεγάλου πολιτικού και απαντά στα ιστορικά μηνύματα των σημερινών καιρών. Μάλιστα οι ποιητικές κειμενολεζάντες που προσδιορίζουν με ακρίβεια και πολιτική ορθότητα το καθένα από τα στιγμιότυπα, γραμμένες από τον Ανδρέα Ανδρουλιδάκη, αναδεικνύουν ένα νέο τρόπο πολιτικής προσέγγισης με τη χρήση του ποιητικού λόγου.

Η έκθεση, η οποία θα διαρκέσει έως το Σάββατο, διοργανώθηκε από τον όμιλο «Ανδρέας Παπανδρέου Ιστορικός ηγέτης» και την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία «Δεν λησμονώ» η οποία σκέπτεται και την έκδοση φωτογραφικού άλμπουμ με το υλικό της έκθεσης.

Σημειώνεται, ότι από το πρωί πλήθος στελεχών του Κινήματος της περιόδου Αν. Παπανδρέου αλλά και μετέπειτα, «μελετούσαν» με ιδιαίτερη προσοχή και νοσταλγία -καθώς συχνά εντόπιζαν και τους εαυτούς τους- τα φωτογραφικά στιγμιότυπα μιας ιδιαίτερα έντονης πολιτικής περιόδου που «επιβλήθηκε» με το σύνθημα «Αλλαγή».

Σήμερα αναμένεται να επισκεφθεί την έκθεση, μεταξύ άλλων, η πρόεδρος της Ένωσης Τραπεζών, Λούκα Κατσέλη καθώς και η σύζυγος του αείμνηστου ηγέτη, Δήμητρα Παπανδρέου η οποία χθες, μαζί με πλήθος άλλων στελεχών του Κινήματος, παραβρέθηκε σε παράλληλη με την έναρξη της έκθεσης εκδήλωση, για τη μνήμη του Ανδρέα Παπανδρέου.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top