Ελλάδα

Μεγάλη ανάγκη νερού για τους πρόσφυγες στον Πειραιά

2503799.jpg

Την κάλυψη αναγκών για τη χρήση πόσιμου νερού με μπουκάλια, στους 1.430 πρόσφυγες και μετανάστες που εξακολουθούν να διαμένουν στο λιμάνι του Πειραιά προσπαθεί να καλύψει μέσω διαγωνισμού η Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά. Σύμφωνα με πληροφορίες γίνεται προσπάθεια να βρεθεί προμηθευτής για περίπου 65.000 μπουκάλια νερό, καθώς καθημερινά χρειάζονται 2.000-2.500 τεμάχια.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως πλέον έχουν περιοριστεί σημαντικά οι εθελοντικές προσφορές ειδικά για τέτοιες ποσότητες, κάτι που συνέβαινε παλαιότερα, με αποτέλεσμα η Περιφέρεια Πειραιά να έχει στραφεί προς τους διαγωνισμούς.

Μιλώντας πρόσφατα στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρής Δρίτσας για το θέμα των προσφύγων και μεταναστών που εξακολουθούν να διαμένουν στο λιμάνι του Πειραιά, είχε αναφέρει ότι το επόμενο διάστημα είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί η μετακίνηση τους σε κέντρο φιλοξενίας και ότι αυτό εξαρτάται πάντα από τη δυνατότητα να αναπτύσσονται νέοι χώροι, όπου θα εγκατασταθούν αυτοί οι άνθρωποι.

Επιπλέον η Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά για την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των 1810 προσφύγων, που παραμένουν στο Κέντρο Φιλοξενίας στο Σχιστό έχει δρομολογήσει σειρά παρεμβάσεων. Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει: «Μετά από την ολοκλήρωση των αναγκαίων διαγωνιστικών διαδικασιών αρχίζει πρόγραμμα απολυμάνσεων και μυοκτονιών σε όλες τις εγκαταστάσεις του Κέντρου. Ταυτόχρονα, έχουν ξεκινήσει οι ενέργειες για την αντιμετώπιση σοβαρών προβλημάτων στη λειτουργία του αποχετευτικού δικτύου».

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top