Ελλάδα

Μεγαλόπολη: Αποζημιώσεις μετά τις εκτιμήσεις των ζημιών από τη θεομηνία

ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC

Τις εκτεταμένες καταστροφές που προκάλεσε η θεομηνία στην Αρκαδία και ειδικότερα στην περιοχή της Μεγαλόπολης, διαπίστωσε το κυβερνητικό κλιμάκιο που επισκέφθηκε την πληγείσα περιοχή με επικεφαλής τον υφυπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μπαλάφα. Ωστόσο, η άμεση οικονομική ενίσχυση των πληγέντων δεν φαίνεται να είναι εφικτή. Αλλωστε, με δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ.Μπαλάφας σημείωσε ότι «θα δοθούν χρήματα αφού γίνουν οι εκτιμήσεις των ζημιών, γιατί και στο παρελθόν όπως μου επεσήμαναν και κάτοικοι των περιοχών, δεν αξιοποιήθηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα χρήματα. Πλέον δεν υπάρχει τέτοια πολυτέλεια και πρέπει να κάνουμε το καλύτερο δυνατό».

«Διαπιστώσαμε ότι υπάρχουν πολύ σημαντικές καταστροφές και στην αγροτική παραγωγή και σε κατοικίες και σε άλλες υποδομές», είπε ο κ.Μπαλάφας, από το Ραψομμάτη Μεγαλόπολης, ολοκληρώνοντας την επίσκεψη του κυβερνητικού κλιμακίου στις πληγείσες περιοχές, όπου τον συνόδευαν ο γενικός γραμματέας Υποδομών Γιώργος Δέδες και ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ Φάνης Κουρεμπές.

Ο υφυπουργός, σημείωσε ότι από χθες η πολιτεία στις διάφορες εκφράσεις της έχει δραστηριοποιηθεί, για να αντιμετωπιστούν οι ζημιές από τη θεομηνία.

Το κυβερνητικό κλιμάκιο, συνοδευόμενο από τον αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Βαγγέλη Γιαννακούρα, επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές της Μεγαλόπολης.

Αρχικά σε σύσκεψη στο δημαρχείο της πόλης έγινε ενημέρωση για την κατάσταση από τον δήμαρχο Διονύση Παπαδόπουλο και στη συνέχεια επισκέφθηκε πολλά από τα σημεία που υπέστησαν ζημιές από την θεομηνία.
 

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!

Aποστολή

Ακολουθήστε μας στα

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top