Διεθνή

Μεγαλύτερη οικονομική συνεργασία στην Ευρώπη ζητεί ο ΓΓ του ΟΗΕ

ban.jpg

Να ενισχύσουν την οικονομική ολοκλήρωση στην Ευρώπη ζήτησε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι-Μουν κατά τη διάρκεια της ομιλία του στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης.

«Προς το παρόν (…) βλέπουμε χώρες να διαρρηγνύουν σχέσεις και να υψώνουν νέα τείχη. Η ιστορία μας διδάσκει ότι δεν είναι αυτή η σωστή κατεύθυνση για την Ευρώπη. Χρειαζόμαστε την ενίσχυση των σχέσεων και την οικοδόμηση γεφυρών», ανέφερε.

Προέτρεψε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες να συμμετάσχουν στην διάσκεψη «Οικονομική Ολοκλήρωση στην Ευρώπη προς το 2030», την οποία οργανώσει η Οικονομική Επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών για την Ευρώπη. «Ο κόσμος χρειάζεται μια Ευρώπη το 2030 με περισσότερες εμπορικές συναλλαγές, περισσότερες συγκοινωνίες, περισσότερο τουρισμό — και περισσότερη συνεργασία. Αυτό θα μας βοηθήσει να επιτύχουμε τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης, να συντηρήσουμε τους ειρηνικούς δεσμούς απ’ άκρου σ’ άκρο της ηπείρου», συνέχισε ο ΓΓ του ΟΗΕ συμπληρώνοντας ότι η Ρωσία και οι χώρες της Δύσης είναι παράγοντες-κλειδιά για τη «συνεργασία στα θέματα που αφορούν την περιοχή και τον κόσμο».

Comments

Δημοφιλέστερα


To Top