Ελλάδα

Μειώθηκαν οι κρατήσεις από τη Β.Ελλάδα για την Πόλη

550_334_25901.jpg

Σημαντική πτώση στις κρατήσεις με προορισμό την Κωνσταντινούπολη, καταγράφεται στις πωλήσεις των ταξιδιωτικών γραφείων Θεσσαλονίκης και Θράκης, σύμφωνα με την ιδιοκτήτρια τουριστικού γραφείου της Αλεξανδρούπολης και μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (HATTA), Ευαγγελία Καραμπατζάκη.

«Τον τελευταίο χρόνο, εξαιτίας των βομβιστικών επιθέσεων που έχουν σημειωθεί στην Κωνσταντινούπολη, τον μέχρι πρότινος πρώτο προορισμό σε πολλά πρακτορεία της βορείου Ελλάδος, υπάρχει μία σημαντική πτώση των κρατήσεων. Ήδη πολλά ταξιδιωτικά πρακτορεία αναζητούν άλλες διεξόδους στα Βαλκάνια για το πελατολόγιό τους, όπως είναι η Μαύρη Θάλασσα στη Βουλγαρία, ή οι Δαλματικές Ακτές για το καλοκαίρι και η Ρουμανία για τη χειμερινή περίοδο. Οι πελάτες μας που ταξίδευαν σε κοντινούς προορισμούς, όπως η Κωνσταντινούπολη, επιλέγουν τώρα την Ουγγαρία, τη Ρουμανία και το Βελιγράδι» δήλωσε στο Αθηναϊκό -Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η κ. Καραμπατζάκη.

Διευκρινίζει πως δεν έχουν επηρεαστεί τόσο πολύ οι κρατήσεις για τα Μικρασιατικά παράλια, την Καππαδοκία ή την Προύσα, στο άκουσμα όμως της Κωνσταντινούπολης πυροδοτείται άρνηση. Ειδικότερα για το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, από το οποίο επέλεγαν να ταξιδέψουν τόσο οι Θρακιώτες όσο και σημαντικός αριθμός ταξιδιωτών από την υπόλοιπη Ελλάδα, λόγω των οικονομικών εισιτηρίων και των ωρών πτήσης, η κα Καραμπατζάκη αναφέρει πως τον τελευταίο χρόνο η αίσθηση ανασφάλειας που προκαλούν οι συνεχιζόμενες βομβιστικές επιθέσεις αποτρέπουν ολοένα και περισσότερους ταξιδιώτες από το να το επιλέξουν. «Λίγες ώρες μετά τη νέα βομβιστική επίθεση μεμονωμένοι πελάτες μας επικοινώνησαν αναστατωμένοι και ζήτησαν να τους μεταφέρουμε σήμερα το πρωί από την Κωνσταντινούπολη στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης, αποφασισμένοι να διακόψουν το ταξίδι τους και να επιστρέψουν στην Αθήνα μέσω του δικού μας αεροδρομίου».

Η τουριστική πράκτορας τονίζει πως η Κωνσταντινούπολη είναι ιδιαίτερα αγαπητός προορισμός κυρίως για τους βορειοελλαδίτες γιατί «έχουμε δεσμούς. Από εκεί ήρθαν οι παππούδες μας» και αισιοδοξεί ότι θα ξαναρχίσει η τουριστική ροή, προς την πόλη με τη μακραίωνη και πολυσήμαντη ιστορία, μόλις εξομαλυνθεί η τεταμένη κατάσταση.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top