Ελλάδα

Μετά τους δικαστές… ζεσταίνουν τις μηχανές του και οι δικαστές με τους εισαγγελείς

ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC

Μετά τους δικηγόρους που επί έξι μήνες βρίσκονται σε πανελλαδική αποχή για το ασφαλιστικό, τώρα ζεσταίνουν τις μηχανές του πανελλαδικά οι δικαστές και οι εισαγγελείς για κινητοποιήσεις.

Όλες οι δικαστικές Ενώσεις πραγματοποιούν την ερχόμενη Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2016 Πανδικαστική συγκέντρωση, στις 11,30 π.μ. στην αίθουσα τελετών του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας (Ακαδημίας 60) «προς δημόσια ανάδειξη και συζήτηση της σοβαρής υποβάθμισης της θέσης των δικαστικών λειτουργών και των μελών του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, εν ενεργεία και συνταξιούχων».

Ο λόγος που οι επτά Ενώσεις καλούν τους δικαστές και εισαγγελείς όλων των βαθμών και όλων των κλάδων, τα μέλη του ΝΣΚ και τους συνταξιούχους δικαστικούς λειτουργούς και τα μέλη του ΝΣΚ σε πανδικαστική συγκέντρωση είναι ότι μετά την ψήφιση των νόμων 4387/2016 και 4389/2016 (ασφαλιστικό, κ.λπ.) επέρχεται «δραματική μείωση των συντάξεων, μεταφορά στον ΕΦΚΑ, αναστολή μισθολογικών ωριμάνσεων και προαγωγών κ.λπ.».
 
Οι Ενώσεις σε κοινή ανακοίνωσή τους επισημαίνουν ότι «τα ζητήματα που θα συζητηθούν μας αφορούν όλους άμεσα».

Οι επτά Ενώσεις είναι: Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, Ένωση  Δικαστικών Λειτουργών Συμβουλίου Επικρατείας, Ένωση  Διοικητικών Δικαστών, Ένωση   Εισαγγελέων Ελλάδος, Ένωση Δικαστικών Λειτουργών Ελεγκτικού Συνεδρίου, Ένωση  Μελών Νομικού Συμβούλιου του Κράτους και Ένωση  Συνταξιούχων Δικαστικών  Ελλάδος και Νομικών  του Συμβουλίου του Κράτους.

Την ανακοίνωση υπογράφουν οι πρόεδροι των Ενώσεων: Μαργαρίτα Στενιώτη, Ευθύμιος Αντωνόπουλος,  Ειρήνη Γιανναδάκη,  Δημήτριος Ασπρογέρακας,   Ασημίνα Σαντοριναίου και Χρήστος Μητκίδης και Σταμάτης Γιακουμέλος.

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!

Aποστολή

Ακολουθήστε μας στα

Comments

Δημοφιλέστερα


To Top