Διεθνή

«Μέτωπο» Σάντερς με την Κλίντον για να ηττηθεί ο Τραμπ

bernie.jpg

Χωρίς να παράσχει πλήρη στήριξη στη Χίλαρι Κλίντον ο- πρώην- αντίπαλός της στη διεκδίκηση του χρίσματος των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ κατέστησε σαφές πως δεν αντικρούει πλέον ενεργά την υποψηφιότητά της.

Στην ομιλία με την οποία έκλεισε ουσιαστικά τη 14μηνη προεκλογική εκστρατεία του, ο γερουσιαστής του Βερμόντ επέμεινε πως «η πολιτική επανάστασή του συνεχίζεται» παρά το γεγονός ότι ουσιαστικά η Χίλαρι Κλίντον έχει εξασφαλίσει την υποστήριξη των εκλεκτόρων.

Ωστόσο ο Σάντερς άφησε να εννοηθεί ότι σύντομα θα συνεργαστεί με την εκστρατεία της ώστε να τη συνδράμει στην ήττα του Ντόναλντ Τραμπ.

«Το κύριο πολιτικό καθήκον που έχουμε τους ερχόμενους πέντε μήνες είναι να διασφαλίσουμε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θα ηττηθεί και θα ηττηθεί βαριά», είπε ο Σάντερς απευθυνόμενους στους υποστηρικτές του σε βίντεο που μεταδόθηκε απευθείας μέσω του διαδικτύου. «Και προσωπικά σκοπεύω να ξεκινήσω να παίζω τον ρόλο μου σε αυτή τη διαδικασία πολύ σύντομα».

Ο γερουσιαστής του Βερμόντ ευχαρίστησε επίσης τους υποστηρικτές του και τους εθελοντές, προτείνοντας άλλους τρόπους με τους οποίους μπορούν να συνεχίσουν να πιέζουν για θέματα που τους προσέλκυσαν στην προεκλογική εκστρατεία του.

«Οι ημέρες των εκλογών έρχονται και παρέρχονται αλλά οι πολιτικές και κοινωνικές επαναστάσεις που επιχειρούν να αλλάξουν την κοινωνία μας δεν τελειώνουν ποτέ», είπε. «Επιτρέψτε μου να τελειώσω άλλη μια φορά ευχαριστώντας όλους όσοι βοήθησαν σε αυτή την εκστρατεία με τον έναν ή τον άλλον τρόπο», πρόσθεσε. «Έχουμε ξεκινήσει τη μακρά και δύσκολη διαδικασία να αλλάξουμε την Αμερική, μια μάχη που θα συνεχιστεί αύριο, την ερχόμενη εβδομάδα, τον ερχόμενο χρόνο και στο μέλλον», είπε ο Σάντερς.

Comments

Δημοφιλέστερα


To Top