Διεθνή

Μετρούν αντίστροφα για το δημοψήφισμα οι Βρετανοί

dfhsgs.jpg

Την Πέμπτη 23 Ιουνίου οι Βρετανοί προσέρχονται στις κάλπες για το δημοψήφισμα που θα κρίνει την παραμονή της χώρας τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το ερώτημα το οποίο τίθεται στα ψηφοδέλτια είναι το ακόλουθο: «Θα πρέπει το Ηνωμένο Βασίλειο να παραμείνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση;»

Στη συνέχεια, οι ψηφοφόροι θα πρέπει να βάλουν ένα σταυρό σε μια από τις δύο επιλογές: «Να παραμείνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης» ή «Να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Οι κάλπες θα είναι ανοιχτές από τις 07:00 έως και τις 22:00 (τοπική ώρα, 09:00 έως 24:00 ώρα Ελλάδας). Με τη λήξη της διαδικασίας, το καθένα από τα 382 κέντρα καταμέτρησης θα συγκεντρώσει τον αριθμό των ψηφοδελτίων και θα ανακοινώσει τα ποσοστά συμμετοχής του εκλογικού σώματος (το τελικό ποσοστό συμμετοχής αναμένεται να ανακοινωθεί στις 05:00 τοπική ώρα, 07:00 ώρα Ελλάδας).

Στη συνέχεια το κάθε κέντρο θα καταμετρήσει τα ψηφοδέλτια και θα ανακοινώσει τον αριθμό αυτών που τάσσονται υπέρ της παραμονής και αυτών που είναι υπέρ της αποχώρησης. Οι περισσότερες περιοχές αναμένεται να ανακοινώσουν τα αποτελέσματά τους τις πρωινές ώρες της 24ης Ιουνίου. Η τελευταία ανακοίνωση των τοπικών αποτελεσμάτων αναμένεται γύρω στις 07:00 τοπική ώρα, 09:00 ώρα Ελλάδας. Θα ακολουθήσουν συγκεντρωτικά στοιχεία για 12 περιφέρειες και στη συνέχεια το τελικό, πανεθνικό αποτέλεσμα.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top