Πολιτική

Μηταφίδης: «Ταχυδακτυλουργίες» και «κοινοβουλευτικά δεκανίκια» το μπόνους των εδρών

mitafidis1422358667.jpg

Συνέπεια στις διακηρυγμένες θέσεις της Αριστεράς και αυθεντικότερη έκφραση των πολιτών, αποτελεί η καθιέρωση της απλής αναλογικής, επισήμανε στο «Πρακτορείο 104,9 FM» ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, ο οποίος χαρακτήρισε «ταχυδακτυλουργίες» και «κοινοβουλευτικά δεκανίκια» το μπόνους των εδρών που εξασφαλίζει το πρώτο κόμμα, με τον ισχύοντα εκλογικό νόμο.

Ο κ. Μηταφίδης, μιλώντας στην εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση», ανέφερε ότι συμφωνεί με την καθιέρωση της απλής αναλογικής, ενώ στο ερώτημα τι θα συμβεί αν τελικά η κυβέρνηση υποχωρήσει και καταθέσει στη Βουλή έναν εκλογικό νόμο που θα είναι «κάτι λιγότερο», «περίπου απλή αναλογική», ο κ. Μηταφίδης απάντησε: «Αυτό θα το δούμε. Ό,τι είναι πιο κοντά στην αλήθεια, αυτό πρέπει να επιλέξουμε».

Στην ερώτηση αν τελικά το μπόνους των εδρών για το πρώτο κόμμα πρέπει να διατηρηθεί, προκειμένου να υπάρξει πολιτική σταθερότητα, ο κ. Μηταφίδης σχολίασε ότι η Αριστερά εδώ και πολλά χρόνια «έζησε και πλήρωσε» τον ισχύοντα εκλογικό νόμο και επισήμανε ότι η κυβέρνηση θα επιλέξει την αυθεντικότερη έκφραση της λαϊκής θέλησης.

«Με κοινοβουλευτικές ταχυδακτυλουργίες δεν μπορείς να έχεις μια σταθερή κυβέρνηση» είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε ότι με το πρόσχημα της πολιτικής σταθερότητας καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να στηριχτεί με «τα δεκανίκια» του εκλογικού νόμου.

Εξάλλου, στο ερώτημα αν είναι επιτακτική ανάγκη και η συνταγματική αναθεώρηση, ανέφερε ότι το σημερινό πολιτικό σύστημα ανταποκρίνεται σε μια άλλη περίοδο, η κατάσταση στη χώρα άλλαξε με την επιβολή των μνημονίων, ενώ, ταυτόχρονα -όπως είπε- η χώρα προχώρησε και στην ενσωμάτωση με το ευρωπαϊκό περιβάλλον.

Απαντώντας, εξάλλου, στις καταγγελίες της ΝΔ και άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης ότι η κυβέρνηση δεν είναι φιλική με τους επιχειρηματίες και γενικότερα με την επιχειρηματικότητα, ο κ. Μηταφίδης αναφέρθηκε σε επιχειρηματίες που όλα αυτά τα χρόνια δεν επέδειξαν «οικονομικό πατριωτισμό» και τους επέκρινε λέγοντας ότι μετέφεραν τις επιχειρήσεις και τα κέρδη τους στο εξωτερικό για να αποφύγουν τη φορολόγηση στην Ελλάδα.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top