Πολιτική

Μητσοτάκης: Επενδύσεις 100 δισ. ευρώ έως το 2021 για επιστροφή στην ανάπτυξη

D2F90697A918DDE41B04131C83F89AAA.jpg

«Εμείς ξέρουμε πώς μπορεί το ΑΕΠ να φτάσει στα 213 δισεκ. ευρώ, δηλαδή αύξηση του εισοδήματος κατά 1.900 ευρώ ετησίως ανά οικογένεια»

«Eπενδύσεις 100 δισεκ. ευρώ για τα επόμενα πέντε χρόνια χρειάζεται η ελληνική οικονομία για την επιστροφή στην ανάπτυξη» τόνισε την Τετάρτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι έβαλε τη χώρα σε έναν υφεσιακό φαύλο κύκλο, και τώρα μιλά για ανάπτυξη. «Η ανάπτυξη δεν έρχεται κατόπιν επίκλησης» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ, η έξοδος από την κρίση προϋποθέτει η Ελλάδα να καταγράφει ρυθμό ανάπτυξης 4% ετησίως, να αυξάνει τις εξαγωγές της κατά 10% κάθε χρόνο, να αυξήσει τις επενδύσεις από 11% του ΑΕΠ που είναι σήμερα στο 20% και να δημιουργεί 120.000 νέες θέσεις εργασίας το χρόνο.

Στο πλαίσιο αυτό, δήλωσε πως η Ελλάδα χρειάζεται μια κυβέρνηση που θα μειώσει φόρους, θα εμπνεύσει εμπιστοσύνη, θα φέρει επενδύσεις και θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας.

«Εμείς στηρίζουμε την επιχειρηματικότητα επειδή πιστεύουμε στις δυνατότητες των Ελλήνων. Όχι επειδή είναι προαπαιτούμενο» υπογράμμισε σε συνέδριο της εφημερίδας Ναυτεμπορική. 

«Εμείς ξέρουμε πώς μπορεί το ΑΕΠ να φτάσει στα 213 δισεκ. ευρώ, δηλαδή αύξηση του εισοδήματος κατά 1.900 ευρώ ετησίως ανά οικογένεια» διαβεβαίωσε.

«Μέσα από τον “αναπτυξιακό” νόμο σχεδιάζεται να “πέσουν” 500 εκατ. ευρώ στην αγορά, την ώρα που οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου είναι 7 δισεκ. ευρώ» παρατήρησε ακόμη ο κ. Μητσοτάκης.

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εχθρεύεται την επιχειρηματικότητα. Είναι εντελώς ασύμβατη με το πολιτικό της DNA» επισήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Όπως τόνισε δε ο πρόεδρος της ΝΔ 78% των συμμετεχόντων στην έρευνα του EBEA λέει ότι θα χρειαστούν πρόσθετα μέτρα για να επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι.  «Χρειάζεται αλλαγής πορείας άμεσα. Η πυξίδα πρέπει να δείχνει επιχειρηματικότητα» σχολίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η αξιοπιστία μιας κυβέρνησης, πρόσθεσε, είναι το πιο ανέξοδο αναπτυξιακό μέτρο, γιατί μόνο μια τέτοια κυβέρνηση μπορεί να προσελκύσει επενδύσεις. «Στήριξη της επιχειρηματικότητας σημαίνει αύξηση θέσεων εργασίας. Αύξηση θέσεων εργασίας σημαίνει ανάπτυξη» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top