Πολιτική

Μητσοτάκης: Προσβλέπουμε στο θετικό αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος

550_334_513502.jpg

«Η Ε.Ε. είναι το μεγάλο όραμα που ενώνει λαούς, ιδέες, πολιτικές και οικονομίες», δήλωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, εκφράζοντας την αγωνία του για την έκβαση του δημοψηφίσματος στη Βρετανία και είπε ότι προσβλέπει στο θετικό αποτέλεσμά του.

Αναλυτικά η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη:

«Οι Έλληνες έχουμε υποφέρει πολύ από το φανατισμό και τη βία. Γι’ αυτό μας συγκλονίζει η δολοφονία της Τζο Κοξ, που έγινε ήδη μάρτυρας – σύμβολο για μια δημοκρατική Ευρώπη. Η Ευρώπη χρειάζεται περισσότερη Δημοκρατία και σεβασμό στη διαφορετικότητα.

Περισσότερη ενότητα και αλληλεγγύη. Χρειάζεται τη δύναμη μιας μεγάλης κοινότητας δημοκρατιών. Χρειάζεται πρόσθεση και όχι αφαίρεση δυνάμεων.

Γι’ αυτό όλοι αγωνιούμε για την έκβαση του δημοψηφίσματος στη Βρετανία. Προσβλέπουμε στο θετικό αποτέλεσμά του. Η Ευρωπαϊκή Ένωση, παρά τα προβλήματά της, έχει αναντικατάστατη συμβολή στη διατήρηση της ειρήνης, της σταθερότητας και της ασφάλειας.

Είναι το μεγάλο όραμα που ενώνει λαούς, ιδέες, πολιτικές και οικονομίες. Αυτό το όραμα είναι πιο επίκαιρο παρά ποτέ και δεν πρέπει να χαθεί».

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top