Ελλάδα

Μια από τις πιο θλιβερές εικόνες της χθεσινής φωτιάς στη Ρόδο

550_334_515755.jpg

Τις… πληγές της μία προς μία θα μετρήσει με το πρώτο φως της ημέρας η Νότια Ρόδος.

Η φωτιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 11 το πρωί του Σαββάτου στην περιοχή της Απολακκιάς, κατάφερε να μετατρέψει σε στάχτη εκατοντάδες στρέμματα δασικής, καλλιεργήσιμης και χορτολιβαδικής έκτασης, λίγο πριν τεθεί υπό έλεγχο αργά το απόγευμα.

Η αποτίμηση για το πόσο μεγάλη ήταν η καταστροφή , τι έγινε, τι θα μπορούσε να γίνει και αν ο συντονισμός και οι παρεμβάσεις σε επιχειρησιακό επίπεδο ήταν αυτές που έπρεπε, θα γίνει σήμερα από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Σε κάθε περίπτωση η φωτιά άφησε πίσω της θλίψη και πόνο.

Τα ακριβή αίτια της φωτιάς αναμένεται να προσδιοριστούν από τους αξιωματικούς του ανακριτικού τμήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου που ήδη συγκέντρωσαν αρκετές πληροφορίες και στοιχεία.

Η φωτογραφία που δημοσίευσε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook ο γενικός γραμματέας αποκεντρωμένης διοίκησης Αιγαίου κος Νίκος Θεοδωρίδης που βρέθηκε στο σημείο της πυρκαγιάς, είναι ενδεικτική και συμβολική ίσως για τη νέα περιβαλλοντική καταστροφή που σημειώθηκε στο νησί μας: Το αρσενικό ελάφι ΝΤΑΜΑ ΝΤΑΜΑ, σε πλήρη απόγνωση, να αναζητεί μέσα από τα αποκαΐδια τον δρόμο να επιστρέψει στο κοπάδι και στο λημέρι του…

elafi111.jpg

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ: rodiaki.gr

ΠΗΓΗ: rodiaki.gr

Comments

Δημοφιλέστερα


To Top