Ελλάδα

Μία γιορτή κατά του ρατσισμού

550_334_498091.jpg

Με σύνθημα «Χτίζουμε γέφυρες αλληλεγγύης, γκρεμίζουμε τους φράχτες της Ευρώπης-φρούριο» το Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών και η Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό» διοργανώνουν τη 10η Αντιρατσιστική Γιορτή την Παρασκευή 10 και το Σάββατο 11 Ιουνίου στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στην Ιερά Οδό.

Όπως σημειώνουν οι διοργανωτές, τα δέκα χρόνια διεξαγωγής της Αντιρατσιστικής Γιορτής συμπίπτουν φέτος «με την υλοποίηση των πιο σκληρών συμφωνιών της Ευρώπης- φρούριο».

Την ίδια στιγμή «το συγκλονιστικό κύμα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες που σάρωσε την Ελλάδα και την Ευρώπη από το περασμένο καλοκαίρι μέχρι σήμερα εξακολουθεί να δίνει το “παρών” μέσα και έξω από κάθε προσφυγικό στρατόπεδο και δομή φιλοξενίας, επίσημη και ανεπίσημη».

Κατά τη διάρκεια του διημέρου θα πραγματοποιηθούν συναυλίες, συζητήσεις, προβολές, παραστάσεις, εκθέσεις, που θα πλαισιώνονται από περίπτερα διεθνούς κουζίνας.

Θα συμμετάσχουν, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, κοινότητες προσφύγων και μεταναστών, ομάδες αλληλεγγύης, συνδικάτα εργαζομένων και τοπικές συλλογικότητες.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top