Οικονομία

Μίνι Σύνοδος Κορυφής για το Brexit τη Παρασκευή

ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC

Στις 11:30 ώρα Ελλάδος την Παρασκευή 24 Ιουνίου, μια ημέρα δηλαδή μετά το Βρετανικό δημοψήφισμα για το Ευρωπαϊκοί Μέλλον της Μεγάλης Βρετανίας, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ζαν Κλόντ Γιούνκερ, ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς και ο Πρωθυπουργός της Ολλανδίας (της Προεδρεύουσας χώρας της ΕΕ) θα συναντηθούν στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για μια μίνι Σύνοδο Κορυφής, έτσι ώστε να εξεταστεί το αποτέλεσμα του Βρετανικού δημοψηφίσματος.

Η ατζέντα της συζήτησης θα καθοριστεί φυσικά από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, καθώς μια υπερίσχυση της ψήφου για έξοδο θα σημαίνει πως οι Πρόεδροι θα πρέπει να συζητήσουν το τι μέλλει γενέσθαι δεδομένων των νέων συνθηκών. Μια ψήφος για έξοδος σημαίνει ένα «θερμό καλοκαίρι» στις Βρυξέλλες, με Συνόδους Κορυφής έτσι ώστε να διαπιστωθεί το πλαίσιο της εξόδου και η νέα σχέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης με το Ηνωμένο Βασίλειο.

Αντίθετα μια ψήφος υπέρ της παραμονής του ΗΒ, θα σηματοδοτήσει την εκκίνηση μια συζήτησης για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και τις μεταρρυθμίσεις που θα χρειαστεί έτσι ώστε να αποφευχθεί ένα νέο επεισόδιο κράτους μέλους που επιθυμεί την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στα σενάρια που θέλουν πάντως τον Πρόεδρο Ζαν Κλόντ Γιούνκερ να παραιτείται από Πρόεδρος της Επιτροπής, ο εκπρόσωπος Τύπου Μαργαρίτης Σχοινάς απάντησε λακωνικά «όχι» σε σχετική ερώτηση από δημοσιογράφο.

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!

Aποστολή

Ακολουθήστε μας στα

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top