Διεθνή

Μήνυμα στον πρόεδρο της Κίνας έστειλε ο Κιμ Γιονγκ Ουν

2016-05-09T112336Z_772697628_S1AETDASZWA

Ο κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ συνάντησε σήμερα αντιπροσωπεία του κυβερνώντος Κόμματος Εργατών της Κορέας (WPK) της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας. O επικεφαλής της αντιπροσωπείας, Ρι Σου Γιονγκ, μετέφερε προφορικό μήνυμα του ανώτατου ηγέτη της ΛΔΚ, Κιμ Γιονγκ Ουν, στον Σι.

Στο μήνυμά του, ο Κιμ εξέφρασε την ελπίδα πως η Βόρεια Κορέα θα εργαστεί από κοινού με την Κίνα προκειμένου να ενισχύσουν και να αναπτύξουν τη διμερή παραδοσιακή φιλία τους, όπως και να διατηρήσουν την ειρήνη και την ασφάλεια στην κορεατική χερσόνησο και στη βορειοανατολική Ασία.

Ο Ρι ενημέρωσε επίσης τον Σι για το έβδομο συνέδριο του WPK, που διεξήχθη στις αρχές Μαΐου, κατά το οποίο ο Κιμ εξελέγη πρόεδρος του κόμματος.

Ο Σι, που είναι επίσης γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας (CPC), καλωσόρισε την αντιπροσωπεία, λέγοντας πως η επίσκεψη είναι απόδειξη της παραδοσιακής στρατηγικής επικοινωνίας των δύο κομμάτων για μεγάλα θέματα.

Η επίσκεψη καταδεικνύει επίσης πως ο πρόεδρος Κιμ και η Κεντρική Επιτροπή του WPK αποδίδουν μεγάλη σημασία στις σχέσεις των δύο κομμάτων και των δύο χωρών, σύμφωνα με τον Σι.

Ο Σι ευχήθηκε στον λαό της Βόρειας Κορέας μεγαλύτερη επιτυχία στις προσπάθειές του σε σχέση με την οικονομία, το βιοτικό επίπεδο και τον σοσιαλισμό.

Η Κίνα αποδίδει μεγάλη σημασία στις φιλικές συνεργατικές σχέσεις με την ΛΔΚ, τόνισε ο Σι, και πρόσθεσε ότι η χώρα είναι πρόθυμη να εργαστεί από κοινού με την Πιονγκγιάνγκ για τη διατήρηση, ενίσχυση και ανάπτυξη των διμερών σχέσεων.

Η στάση της Κίνας στο θέμα της κορεατικής χερσονήσου είναι σαφής και συνεπής, τόνισε ο Σι, καλώντας όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να παραμείνουν ήρεμες, να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και να προαγάγουν την επικοινωνία και τον διάλογο προκειμένου να διασφαλιστεί η περιφερειακή ειρήνη και σταθερότητα.

Ο Ρι είναι μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του WPK και επικεφαλής του τμήματος διεθνών σχέσεων του κόμματος.

Στη συνάντηση παρίστατο επίσης ο Σύμβουλος του κινεζικού κράτους Γιανγκ Τζιετσί.

Comments

Δημοφιλέστερα


To Top