Οικονομία

Μισέλ Σαπέν: Πρέπει να επανακτηθεί η εμπιστοσύνη του κόσμου και των αγορών στην Ελλάδα

ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC

Συνάντηση με τον Γάλλο ομόλογό του Μισέλ Σαπέν είχε το πρωί της Παρασκευής ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Οι δύο άντρες συζήτησαν για την κατάσταση στη χώρα και το πώς αυτή μπορεί να αλλάξει με τον Έλληνα υπουργό να σημειώνει πως «πρέπει να δοθεί βάρος στις μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές, να αλλάξει το κράτος και να αντιμετωπιστεί η διαφθορά και η φοροδιαφυγή». 

«Αν αυτά τα πετύχουμε, σε ένα χρόνο θα έχουμε μια διαφορετική Ελλάδα, που θα μπορεί να βγει στις αγορές, να επιστρέψει η ανάπτυξη και μια αίσθηση δικαιοσύνης ότι τα οφέλη της Ανάπτυξης θα φτάνουν σε όλους» σημείωσε ο κ. Τσακαλώτος ο οποίος πρόσθεσε πως με τον Γάλλο ομόλογό του «συζητήσαμε για τη νέα περίοδο προς μια αναπτυξιακή ατζέντα με κοινωνική δικαιοσύνη». 

«Από τις λίγες φορές που συναντιόμαστε πρωί και όχι μετα τα μεσάνυχτα, όπως συμβαίνει συνήθως στα συμβούλια των υπουργών. Ο Σαπέν, η Γαλλία και ο πρόεδρος Ολάντ έχουν βοηθήσει πολύ την Ελλάδα και τον ευχαρίστησα για αυτό» είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. 

Από την πλευρά του ο Μισέλ Σαπέν έσπευσε να τονίσει πως «η μάχη που δόθηκε πέρυσι ανήκει στο παρελθόν. Η Ελλάδα πρέπει να βρει τη θέση που της αξίζει αναπτυξιακά, να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας. Η θέση της Ελλάδας είναι πολύ σημαντική στην Ευρώπη. Η μάχη που δόθηκε ήταν πολύ σημαντική και για την Ελλάδα και για την Ευρώπη».

Και κατέληξε: «Πρέπει να συνεχιστούν οι προσπάθειες σε αυτήν την κατεύθυνση. Πρέπει να επανακτηθεί η εμπιστοσύνη του κόσμου και των αγορών στην Ελλάδα».

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!

Aποστολή

Ακολουθήστε μας στα

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top