Ελλάδα

Μνημόνιο Συνεργασίας Αθήνας- Βιέννης

550_334_305479.jpg

Μνημόνιο συνεργασίας για θέματα βιώσιμης κινητικότητας και ανάπτυξης υπέγραψαν σήμερα οι πρωτεύουσες της Ελλάδας και της Αυστρίας. Από τη πλευρά της Αθήνας υπέγραψε ο δήμαρχος Γιώργος Καμίνης, και για τη Βιέννη η ελληνικής καταγωγής αντιδήμαρχος, Μαρία Βασιλάκου.

Αιχμή της συνεργασίας θα είναι η διαχείριση του πρασίνου αλλά και του τουριστικού ρεύματος, καθώς και οι δύο πόλεις υποδέχονται εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο και υπάρχουν πολλά κοινά σημεία ενδιαφέροντος.

«Πρέπει να θέλεις, να ξέρεις και να μπορείς να αντλείς διδάγματα από τους άλλους, έχουμε πολλά να μάθουμε από την Βιέννη, που είναι ανάμεσα στις πέντε κορυφαίες πόλεις παγκοσμίως σε θέματα ποιότητας ζωής», τόνισε ο κ. Καμίνης, υπογραμμίζοντας ότι διαρκής στόχος είναι μία πόλη φιλική στους κατοίκους και τους επισκέπτες της.

Η κ. Βασιλάκου, από την πλευρά της, δήλωσε ότι από τη συνεργασία αυτή μπορούν και οι δύο πόλεις να αποκτήσουν κοινές εμπειρίες και να μάθουν η μία από την άλλη, ενώ επισήμανε ότι γνωρίζει την Αθήνα, αφού είναι γενέτειρά της.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Comments

Δημοφιλέστερα


To Top