Οικονομία

Μοσκοβισί: Οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις κλειδί για την ανάπτυξη

ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC

Την απόλυτη στήριξή του στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις μέσω των οποίων η ευρωπαϊκή οικονομία στο σύνολό της θα καταφέρει να βρει εκ νέου τον αναπτυξιακό της ρυθμό, τόνισε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί, σε ομιλία του σε συνέδριο που πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με τον Γάλλο Επίτροπο η ευρωπαϊκή οικονομία έχει αφήσει πίσω της τις δύσκολες στιγμές της κρίσης, αλλά ακόμη δεν έχει εισέλθει σε ικανοποιητικό ρυθμό ανάπτυξης, κάτι το οποίο μπορεί να επιτευχθεί μέσω ενός ορθού συνδυασμού «δημοσιονομικής προσαρμογής, διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και νομισματικής πολιτικής».

Ο κ. Μοσκοβισί έσπευσε στην ομιλία του να παραδεχθεί ότι πολύ συχνά οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις έχουν ταυτιστεί με τη λιτότητα και τη λήψη επώδυνων μέτρων, προσθέτοντας, όμως, ότι σε αρκετές περιπτώσεις «η εφαρμογή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων έχει καταστεί δύσκολη σε αρκετές περιπτώσεις εξαιτίας του αυξανόμενου λαϊκισμού».

Όπως είπε υπάρχουν δύο πλευρές των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων. Η μία εξ αυτών μπορεί, όντως, να αφορά την ύπαρξη μιας πιο δύσκολης και «χαλαρής» αγοράς εργασίας, όπου θα υπάρξουν και μειώσεις μισθών, αλλά η άλλη μπορεί να αφορά καλύτερες ευκαιρίες εξειδίκευσης, περισσότερες ευκαιρίες για όλους.

Κατά τον κ. Μοσκοβισί «οι πολιτικοί θα πρέπει να ενημερώσουν με καλύτερο τρόπο τους πολίτες για την ωφελιμότητα των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων. Μέσω αυτών μπορεί να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα αλλά και η παραγωγικότητα και ως εκ τούτου η πραγματική οικονομία».

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!

Aποστολή

Ακολουθήστε μας στα

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top