Πολιτική

Μπακογιάννη σε Τσίπρα: Προκλητική ενέργεια η ανάγνωση του Κορανίου εντός της Αγίας Σοφίας

dora.jpg

Ερώτηση προς τον Αλέξη Τσίπρα κατέθεσε η Ντόρα Μπακογιάννη, καλώντας τον πρωθυπουργό να δώσει απαντήσεις για το ποια είναι η θέση της κυβέρνησης στο ζήτημα της αλλαγής χαρακτήρα της Αγίας Σοφίας.

«Σε ποιες ενέργειες σκοπεύει να προβεί η κυβέρνηση προκειμένου να διασφαλίσει τον χαρακτήρα της Αγίας Σοφίας ως συμβόλου της Χριστιανοσύνης και ως μνημείου παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς;», ερωτά η κ. Μπακογιάννη.

Αναλυτικά η ερώτηση της Ντόρας Μπακογιάννη προς τον Αλέξη Τσίπρα:

Η απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης να δώσει άδεια ανάγνωσης του Κορανίου εντός της Αγίας Σοφίας, ενός μνημείου παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς που προστατεύεται από την UNESCO, συνιστά προκλητική ενέργεια που προκαλεί μεγάλη ανησυχία. Το Υπουργείο Εξωτερικών με καθυστέρηση καταδίκασε φραστικά την απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης και την ίδια στιγμή ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Ξυδάκης δήλωσε ότι «δεν είναι τραγικό» και «δεν συνιστά έλλειψη σεβασμού η ανάγνωση θρησκευτικού κειμένου στην Αγία Σοφία». Αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθεί σύγχυση και να σταλούν λάθος μηνύματα στη γειτονική χώρα.

Ερωτάται ο κ. πρωθυπουργός:

1. Ποια είναι τελικά η θέση της κυβέρνησης στο ζήτημα της αλλαγής χαρακτήρα της Αγίας Σοφίας;

2. Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί η κυβέρνηση προκειμένου να διασφαλίσει το χαρακτήρα της Αγίας Σοφίας ως συμβόλου της Χριστιανοσύνης και ως μνημείου παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς;

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top