Πολιτική

Μπαλάφας: Αντιδημοκρατική η άρνηση Μητσοτάκη για απλή αναλογική

balafas-735x459.jpg

Αντιδημοκρατική χαρακτηρίζει τη θέση του αρχηγού της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο ζήτημα της αλλαγής του εκλογικού νόμου, ο υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Γιάννης Μπαλάφας, επισημαίνοντας ότι ένα μεγάλο ποσοστό των ψηφοφόρων του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης συμφωνεί με την καθιέρωση της απλής αναλογικής.

«Ο κ. Μητσοτάκης δυστυχώς με μια αντιδημοκρατικότητα η οποία τον διακρίνει λέει ότι αυτό είναι ακυβερνησία», σημείωσε ο κ. Μπαλάφας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9FM» και πρόσθεσε: «Εγώ είδα ένα πολύ μεγάλο ποσοστό από τις δημοσκοπήσεις και από τις μετρήσεις της κοινής γνώμης, ένα πολύ μεγάλο ποσοστό της ΝΔ ψηφοφόρων τίθεται υπέρ της απλής αναλογικής».

Στο μεταξύ, ερωτηθείς να σχολιάσει το επιχείρημα ότι η καθιέρωση της απλής αναλογικής θα δυσχεραίνει το σχηματισμό κυβερνήσεων και πιθανόν η χώρα να οδηγηθεί σε ακυβερνησία, ο κ. Μπαλάφας επέκρινε όσους τάσσονται υπέρ αυτής άποψης, υπενθυμίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, σε δύο εκλογικές αναμετρήσεις, σχημάτισε κυβερνήσεις συνεργασίας με τους ΑΝΕΛ και τους Οικολόγους. «Εμείς που πήραμε 36% κάναμε συνεργασίες και προχωρήσαμε. Γιατί είναι πρόβλημα οι κυβερνήσεις συνεργασίας όταν ο λαός σου λέει από το 2012 και μετά τουλάχιστον ότι δεν θέλουμε μονοκομματικές αλλά κυβερνήσεις συνεργασιών», τόνισε και υπογράμμισε ότι σε αντίθεση με άλλες κυβερνήσεις που ψήφιζαν εκλογικούς νόμους λίγο πριν τις εκλογές για λόγους σκοπιμότητας η σημερινή κυβέρνηση έβαλε το θέμα της αλλαγής του εκλογικού νόμου σε πολιτικά ουδέτερη περίοδο.

Εξάλλου, στο ερώτημα αν συμφωνεί με τη διατήρηση του πλαφόν του 3% για την είσοδο των κομμάτων στη Βουλή, ο υφυπουργός είπε: «Ο κοινός παρονομαστής εν πολλοίς της πλειοψηφίας των κομμάτων ήταν απλή αναλογική και ψήφος στα 17. Στα υπόλοιπα ζητήματα υπάρχει διχογνωμία και θα τα συζητήσουμε σε δεύτερο χρόνο».

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top